UNSA: Okončane javne konsultacije o Prednacrtu zakona o visokom obrazovanju KS

Javne konsultacije o Prednacrtu zakona o visokom obrazovanju, koje je provodilo Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade, su okončane.


Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot

Javne konsultacije o Prednacrtu zakona o visokom obrazovanju, koje je provodilo Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade, su okončane. Na adresu Ministarstva pristigao je veliki broj komentara što govori u prilog tome kolika je zainteresiranost za uređenje visokog obrazovanja u Kantonu Sarajevo, prenosi Unsa.ba.

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade prof. dr. Aleksandra Nikolić izrazila je zadovoljstvo na ovakvom odzivu na javne konsultacije.

-Koristim priliku da se zahvalim svima onima koji su uzeli učešće u javnim konsultacijama o Prednacrtu zakona o visokom obrazovanju i dostavili svoje konstruktivne komentare, primjedbe, prijedloge i podršku onome što radimo. Samo na takav način, zajednički, možemo unaprijediti visoko obrazovanje. Ministarstvo će u narednim danima, uvažavajući vaše materijale, pripremiti nacrt zakona i isti uputiti u daljnju proceduru prema Vladi Kantona Sarajevo.