UNSA: 26. međunarodna naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije

Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu organizira 26. međunarodnu naučno-stručnu konferenciju poljoprivrede i prehrambene industrije u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom Univerziteta Ege (Turska), Poljoprivrednim fakultetom Univerziteta Uludağ (Turska) i Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine.


Konferencija se održava od 27. do 30. septembra 2015. godine u Sarajevu (hotel „Terme“, Ilidža). Prema agendi konferencije, koju Vam dostavljamo u prilogu, svečano otvaranje će biti upriličeno 28. septembra 2015. godine u 9:00 sati.

Advertisements

Za učeće na konferenciji prijavljeno je 176 radova iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije iz dvanaest zemalja, a rad konferencije će se odvijati i u četiri sekcije: „Biljna poljoprivredna proizvodnja“; „Animalna poljoprivredna proizvodnja“, „Prehrambene tehnologije“ i „Održivi razvoj agroindustrije i ruralnih područja“, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Univezitete u Sarajevu.

Advertisements

Više informacija o konferenciji dostupno je na web stranici Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (www.ppf.unsa.ba).

(STUDOMAT.ba)