Univerzitet u Zenici promovisao diplomirane studente i magistre

U subotu, 19.10.2013. godine zenički Univerzitet je u Gradskoj areni promovisao diplomirane studente i magistre nauka i struke.


UNZE promocija 2013

U subotu, 19.10.2013. godine zenički Univerzitet je u Gradskoj areni promovisao diplomirane studente i magistre nauka i struke.

Piše: Arnel Taslaman

Univerzitet u Zenici zvanično postoji od 2000. godine, kada je 18. oktobra formiran odlukom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona. Univerzitet u Zenici je tako najmlađi javni univerzitet u Bosni i Hercegovini. Pri univerzitetu djeluje osam fakulteta, od kojih su najstariji Fakultet za metalurgiju i metale i Mašinski fakultet, koji djeluju od druge polovine prošlog stoljeća.

U subotu, 19.10.2013. godine, dan nakon trinaeste godišnjice zvaničnog postojanja Univerziteta, promovisano je 669 diplomanata dodiplomskog studija svih osam fakulteta, i 42 magistra nauka i struke.

Prisutnima na svečanosti u Gradskoj areni Zenica obratili su se rektor Univerziteta, prof. dr Dževad Zečić i premijer Zeničko-dobojskog kantona, Munib Husejnagić. Svečanost je započela akademskom himnom “Gaudeamus Igitur”, a završena tradicionalnim bacanjem kapa u zrak.

Na svečanosti su, također, uručene povelje dekana najboljim studentima na svakoj od godina studija, odnosno studentima koji su prethodnu akademsku godinu završili u roku položivši sve ispite sa minimalnom prosječnom ocjenom osam.

Također, uručene su i povelje rektora za jednu studenticu dodiplomskog studija, Amru Avdić, svršenicu Pravnog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9,84 i dvije studentice drugog ciklusa studija koje su su magistrirale prosječnom ocjenom 10, Jasminu Džafić sa Ekonomskog fakulteta i Azeminu Durmić sa Islamskog pedagoškog fakulteta.

Nadamo se da će svi student u što kraćem roku naći posao u struci, za koje su se školovali prethodne tri, odnosno četiri godine, te da će svojim znanjem pomoći napretku naše države.

[box type=”shadow”]Pratite aktuelnosti s vašeg Univerziteta u Facebook grupi: STUDOMAT: Univerzitet u Zenici[/box]

(STUDOMAT.ba)