Univerzitet u Tuzli otkrio kada će početi elektronska prijava ispita

Univerzitet u Tuzli dao saopštenje o tome kada će početi eletronska prijava ispita.


Univerzitet u Tuzli na svojoj FB stranici objavio je obavješenje povodom elektronskih prijava ispita o kojima se u zadnje vrijeme mnogo polemiše na ovom univerzitetu.

Advertisements

Saopštenje Univerziteta u Tuzli vam prenosimo u cjelosti:

Advertisements

 – Dana 18.03.2021. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Tuzli prezentovana je aplikacija za e-prijavu ispita koja je u završnoj fazi izrade, te će se u upotrebi naći od aprilskog roka. Sastanku su prisustvovali prof dr. Jasmin Suljagić, prorektor za nastavu i studentska pitanja, prof. dr. Damir Zenunović, kao voditelj Centra za osiguranja kvaliteta i interne evaluacije, predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli i drugi. Na sastanku je konstatovano da bi aprilski rok trebao biti test za upotrebu navedene aplikacije, te ima za cilj uočavanje eventualnih nedostataka, problema i njihovo uklanjanje. Kao što je u ranijim saopštenjima navedeno, aplikacija za e-prijavu ispita je samo prelazno rješenje koje će se koristiti do kraja akademske 2020/2021 godine, a već od naredne akademske godine će biti aktivan ISS u svom punom kapacitetu.
Stavljanjem u operativno stanje aplikacije e-prijave ispita neće biti potrebe za kupovinom prijavnica u Skriptarnici Univerziteta u Tuzli.
S obzirom na navedeno, molimo studente za razumijevanje i blagovremeno prijavljivanje smetnji.