Univerzitet u Banjoj Luci: Novo vozilo nam treba jer je postojeće staro 13 godina

U Univerzitetu u Banjoj Luci tvrde da je potreban novi službeni automobil od skoro 82.000 KM, jer je postojeći star 13 godina.


Foto: Capital.ba
Foto: Capital.ba

Portal Capital.ba je objavio da Univerzitet u Banjaluci za potrebe Ekonomskog fakulteta nabavlja automobil, te da su u tenderskoj dokumentaciji navedene specifikacije u kojima se između ostalog traži da vozilo bude metalik crne boje, turbo dizel, da ima pogon na sva četiri točka, kao i dodatnu opremu.

 – U slučaju da ponuđač ne ponudi vozilo koje odgovara navedenim tehničkim karakteristikama, ponuda će biti odbijena kao neprihvatljiva, istaknuto je u tenderskoj dokumentaciji.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kao mjesto isporuke navedena je adresa Ekonomskog fakulteta Banjaluka, te se traži da vozilo stigne u roku od maksimalno 90 dana.

Na adresu Univerziteta portal Capital.ba uputio je pitanja zašto im je neophodno vozilo od 82.000 KM, turbo dizel, s pogonom 4×4 i sa navedenom opremom, te da li bi jeftinije vozilo moglo da zadovolji potrebe Ekonomskog fakulteta. Po dobijanju odgovora, isti su objavili.

FOTO: Tehničke specifikacije automobila
FOTO: Tehničke specifikacije automobila

Naime, na Univerzitetu sve pravdaju time da je Ekonomski fakultet već u planu javnih nabavki za 2021. godinu planirao sredstva od 70.000 maraka bez PDV-a za nabavku službenog vozila.

 – Riječ je o kupovini putničkog vozila, a koje bi zamijenilo dosadašnje, već dotrajalo vozilo. Naime, Ekonomski fakultet trenutno ima jedan automobil, star 13 godina, a koji se često kvari. Svaki servis i popravka trenutnog vozila je skupa, a automobil više nije ni siguran za duža putovanja, naveli su u Univerzitetu.

Dodali da vozilo služi isključivo za potrebe službenih putovanja rukovodstva i ostalih radnika Ekonomskog fakulteta, zbog čega je važno da se omogući sigurna i nesmetana vožnja.

Naglasili su da je u tenderskoj dokumentaciji tražena oprema u automobilu koju posjeduje svako novo vozilo srednje klase. Nisu precizno odgovorili da li je jeftinije vozilo moglo da zadovolji potrebe Ekonomskog fakulteta.

 – Da li će vozilo biti plaćeno 70.000 KM bez PDV-a trenutno ne znamo jer cijena vozila zavisi od dostavljenih ponuda ponuđača. Tek kada se završi postupak dostavljana ponuda, odnosno javnog otvaranja ponuda i kada se donese odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača, konačna cijena vozila biće poznata. Ono što je važno naglasiti jeste i to da će svakako prednost imati ponuda sa najnižom cijenom, istakli su u Univerzitetu.

Podsjećamo, u tenderu se još zahtijevalo da vozilo ima automatski mjenjač, multifunkcionalni kožni volan, putni računar, fabrički radio navigacioni uređaj…

Insistiraju i da ima senzore za kišu, trozonski klima uređaj, kao i grijanje mlaznica za pranje vejtrobranskog stakla…