Univerzitet iz BiH naručio službeno auto u vrijednosti preko 87 000 KM

Tenderom se zahtijeva da automobil ima isofix, električno sjedište vozača sa funkcijom memorije, termoizolaciona stakla, zračni jasuk za koljeno vozača, vanjske retrovizore u boji karoserije...


Foto: Agencije/Medicinski fakultet
Foto: Agencije/Medicinski fakultet

Univerzitet u Banjaluci raspisao je tender za nabavku luksuznog automobila za potrebe Medicinskog fakulteta, procijenjene vrijednosti 87.750 KM sa PDVom.

Tender je raspisao Univerzitet u Banjaluci, ali će vozilo koristiti i platiti Medicinski fakultet, na čijem se čelu nalazi Ranko Škrbić.

Automobil treba da bude proizveden ove godine, metalik crne boje i sa pogonom na četiri točka.

Tenderom se, takođe, zahtijeva da automobil ima isofix, električno sjedište vozača sa funkcijom memorije, termoizolaciona stakla, zračni jasuk za koljeno vozača, vanjske retrovizore u boji karoserije.

Automobil za Škrbića mora imati sistem nadzora okoline naprijed, otkrivanja pješaka i vozila, sistem za prepozvanje pješaka i vozila na cesti te pravovremeno upozoravanje vozača, imobilajzer, start-stop sistem, led svjetla naprijed i nazad, LED ambijentalno osvijetljenje, digitalnu instrument tablu, zadnju kameru, piše portal Capital.ba.