UNIBL: Prihvaćeni zahtjevi studenata, obnova godine upola jeftinija

Na sjednici upravnog odbora Univerziteta u Banjaluci, održanoj u utorak, odlučeno je da iznos osnovice za obračun naknada koje studenti plaćaju prilikom obnove godine bude smanjen sa 440 na 220 KM.


Studenti su pozdravili tu odluku, poručivši da su veoma zadovoljni što je rukovodstvo Univerziteta uvažilo njihove zahtjeve.

– Već od danas svi studenti koji obnavljaju godinu moći će da uplate školarinu po novom cjenovniku, koji je za 50 odsto niži nego što je bilo ranije predloženo, istakao je predsjednik Unije studenata RS Borivoj Obradović.

Zahtjevi studenata koji su ispunjeni:

  • Univerzitet u Banjaluci iznos osnovice na osnovu koje se izračunava naknada koju plaćaju studenti koji obnavljaju godinu smanjio se sa 440 na 220 KM.
  • Vlada RS donijela je odluku o proširenju broja studenata koji se mogu upisati na prvu godinu prvog ciklusa studija na Univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, zahvaljujući kojoj je omogućen upisi još 316 brucoša.
  • Omogućen apsolventski staž svim studentima koji su odslušali sve predmete, bez obzira na broj položenih ispita.

(Nezavisne novine)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X