Mostar: Na Univerzitet i Sveučilište upisano više od 4.300 brucoša

Tradicionalnim brucoškim časom u sportskoj dvorani „Midhat Hujdur Hujka" obilježen je jučer početak nove akademske godine na Mostarskom univerzitetu „Džemal Bijedić".


Mostar

Oko 1.350 brucoša, koji su upisali neki od osam fakulteta ovog univerziteta, pozdravio je rektor Sead Pašić poželivši im dobrodošlicu i poručivši im da budu vrijedni i nikad ne odustaju.

– Novu akademsku godinu, na Univerzitetu na kojem je formalno završen proces integracije, započeli smo sa 38. generacijom novih studenata iz cijele BiH, ali i drugih država. Na prvom ciklusu upisano je oko 1.350 studenata. Drugi ciklus nije još intenzivno krenuo s upisom, tako da i tu očekujemo još nekoliko stotina studenata. Nadamo se da ćemo ove godine na oba ciklusa upisati više od 1.500 studenata. Brucošima poručujem da budu vrijedni i završe fakultet, kazao je Pašić te istakao da ni ove godine cijena školarine nije niti će biti mijenjana.

Prigodnom svečanošću upriličenoj u „Kosači” jučer je obilježen početak nove akademske školske godine i na Mostarskom sveučilištu. Na deset fakulteta i Likovnoj akademiji upisano je više od 3.000 novih studenata, kojima je dobrodošlicu poželjela rektorica Sveučilišta Ljerka Ostojić.

– Opredijelili ste se za Sveučilište koje posjeduje najmodernije opremljen kampus u BiH. No, Sveučilište nisu zgrade i oprema već vi, ovdje okupljeni studenti i nastavnici. Zato smo za vas organizirali suvremene studijske programe, s velikim brojem sati praktične nastave, čime vas želimo što bolje pripremiti za tržište rada koje vas čeka nakon završetka studiranja, poručila je Ostojić.

(Dnevni avaz)