Oko 1.350 brucoša, koji su upisali neki od osam fakulteta ovog univerziteta, pozdravio je rektor Sead Pašić poželivši im dobrodošlicu i poručivši im da budu vrijedni i nikad ne odustaju.

– Novu akademsku godinu, na Univerzitetu na kojem je formalno završen proces integracije, započeli smo sa 38. generacijom novih studenata iz cijele BiH, ali i drugih država. Na prvom ciklusu upisano je oko 1.350 studenata. Drugi ciklus nije još intenzivno krenuo s upisom, tako da i tu očekujemo još nekoliko stotina studenata. Nadamo se da ćemo ove godine na oba ciklusa upisati više od 1.500 studenata. Brucošima poručujem da budu vrijedni i završe fakultet, kazao je Pašić te istakao da ni ove godine cijena školarine nije niti će biti mijenjana.

Prigodnom svečanošću upriličenoj u „Kosači” jučer je obilježen početak nove akademske školske godine i na Mostarskom sveučilištu. Na deset fakulteta i Likovnoj akademiji upisano je više od 3.000 novih studenata, kojima je dobrodošlicu poželjela rektorica Sveučilišta Ljerka Ostojić.

– Opredijelili ste se za Sveučilište koje posjeduje najmodernije opremljen kampus u BiH. No, Sveučilište nisu zgrade i oprema već vi, ovdje okupljeni studenti i nastavnici. Zato smo za vas organizirali suvremene studijske programe, s velikim brojem sati praktične nastave, čime vas želimo što bolje pripremiti za tržište rada koje vas čeka nakon završetka studiranja, poručila je Ostojić.

(Dnevni avaz)