UNBI: Promocija diplomanata Fakulteta zdravstvenih studija

Pored domaćih, ovaj fakultet prima i studente iz regiona.


unbi

Svečana promocija diplomanata Fakulteta zdravstvenih studija održana je danas u amfiteatru ove visokoobrazovne ustanove. Riječ je o 27. generaciji fakulteta, koji je svoje temelje gradio na osnovi Visoke zdravstvene škole, a koji je do danas iznjedrio više od tri hiljade studenata…

30. januara 2023. godine su svoj dan svečano obilježili studenti Fakulteta zdravstvenih studija u Bihaću. Promovirano je 96 diplomanata sa zvanjem bachelora sestrinstva i sanitarnog injženjeringa. Dekan ovog fakulteta Ekrem Pehlić kaže kako su nastojali da kao ustanova pruže maksimum znanja studentima te kako su i ponosni na ovu generaciju.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Posljednja događanja s koronavirusom pokazala su šta znači zdravstveni studij i zdravstvena struka, o čemu je govorio dekan, kao i o orijentaciji ove visokoškolske ustanove u narednom periodu.

U okviru programa dodijeljena su i priznanja najboljim studentima u generaciji. Tokom 27 godina egzistiranja, kako je i danas kazano, ova ustanova postepeno je stasavala, iz Više medicinske i Visoke zdravstvene škole prerasla u fakultet, koji pored domaćih prima i studente iz regiona.