Udruženje „Spajalica“ dodjeljuje deset stipendija za akademsku 2018/19. godinu

Udruženje „Spajalica“ raspisalo je konkurs za dodjelu deset stipendija studentima Univerziteta u Sarajevu u akademskoj 2018/19. godini.


udruzenje spajalica

Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti druge ili viših godina prvog ciklusa studija Univerziteta u Sarajevu po Bolonjskom procesu, koji nisu samofinansirajući student i stipendiste nekog drugog pravnog ili fizičkog lica.

Advertisements

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2018/19. godinu, odnosno za period od 01. oktobar 2018. godine do 31. juli 2019. godine u mjesečnim iznosima od 100,00 KM, piše portal Stipendije.ba.

Iz Udruženja podsjećaju da su do sada kroz projekat stipendiranja “Učinimo svaki dan jedno dobro djelo”, tj. “Izdvojimo svaki dan 1 KM za stipendiranje studenata” od 2008. godine stipendirali 105 studenata Univerziteta u Sarajevu.

Advertisements

Prijave za dodjelu stipendija podnose se online i svi kandidati prilikom prijave trebaju detaljno popuniti online prijavni obrazac, koji se nalazi na oficijelnoj web stranici Udruženja. Svi podaci koje kandidat unosi prilikom apliciranja moraju biti tačni i isključivo vezani za tog kandidata, jer će sve navedeno u obrascu naknadno morati dokazati validnim dokumentima, u protivnom gubi pravo na stipendiju.

Rok za prijavu je 24. januar 2019. godine, a više informacija možete pronaći u samom Konkursu Udruženja “Spajalica” za dodjelu stipendija redovnim studentima I ciklusa studija u ak. 2018/19. godini.

(STUDOMAT.ba)