U ponedjeljak na Medicinskom fakultetu u Tuzli počinje “Tuzla Brain Week”

U cijelom svijetu u periodu između 14.03 – 20.03. se obilježava Sedmica mozga sa naglaskom na neuroznanost i neurološka oboljenja koja su nažalost postala sve češća svakodnevnica.


MEDICUS U martu obilježavanje sedmice mozga – Tuzla Brain Week 2016

U Tuzli će također biti obilježena sedmica mozga kroz aktivnosti projekta “Tuzla Brain Week”, sa podrškom “DANA” fondacije sa sjedištem u New Yorku koja je i originalni začetnik ove inicijative.

Advertisements

Svečana ceremonija otvaranja održati će se u velikom amfiteatru na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli u ponedjeljak u 16h.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja biti će predstavljen projekat, kao i sve aktivnosti koje će biti implementirane u periodu od 14. od 20. marta. Na samoj ceremoniji su planirana izlaganja od strane psihijatara, neurologa, te drugih usko vezani profesija za samu tematiku projekta. Takođe auditorijumu će se obratiti i mentor projekta, dekan Medicinskog fakulteta, prof. dr. Elmir Čičkušić.

Advertisements

Nakon ceremonije otvaranja i zakuske, slijedi druženje na aktivnosti “Naučni kafić” sa profesorima i studentima sa Medicinskih fakulteta iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Aktivnost je otvorena za sve zainteresovane i za širu javnost gdje su druženja zasnovana na principu neformalnih predavanja. Sama aktivnost će se odvijati u Cafe Baru “White” na Trgu Slobode. “Naučni kafić” će se potom održavati svaki radni dan u toku sedmice od 14.03. do 20.03. na istoj lokaciji, sa početkom od 17h.

(STUDOMAT.ba)