U New Yorku otvorena najveća Harry Potter tematska prodavnica

Nakon odgađanja zbog pandemije, najveća Harry Potter tematska prodavnica na tri sprata otvorila je svoja vrata u New Yorku.


Foto: Twitter

Iako prvenstveno namijenjena za prodaju odjeće, prodavnica Harry Potter nudi jedinstven uvid u svijet čarobnjaštva ili onu verziju kako bi to mjesta iz filmova i knjiga izgledali u stvarnom svijetu.

Advertisements

Kako kažu posjetitelji, prostor ostavlja utisak mješavine same trgovine odjeće, muzeja i čarobnjačkog svijeta.

Po ulasku u Harry Potter iz New Yorka, posjetitelje će dočekati ogroman, plutajući model feniksa Fawkesa, stvoren posebno za ovu novu trgovinu. Pored njega u trgovini će se nalaziti stotine rekvizita s nekoliko autentičnih predmeta prikazanih u filmovima.

Foto: Twitter

Zbog mnogih slavnih detalja izloženih u trgovini, obožavatelji će pronaći nekoliko prilika za fotografisanje na svakom spratu, od telefonske govornice u stilu Ministarstva magije u Londonu, do krajnje impresivne postavke u kojoj mogu pozirati unutar jedne od Hagridovih čizama, prenosi mostarski.ba.

Advertisements

Osim toga, Harry Potter iz New Yorka čak planira zaroniti u područje virtualne stvarnosti, s posebnim iskustvima koja će se u trgovinu uvesti kasnije tokom ljeta.

Foto: Twitter

Uskoro obožavatelji mogu očekivati ​​da će isprobati dvije senzorne Virtual Reality avanture, prvu pod nazivom “Chaos at Hogwarts”, koja poziva kupce da zakorače u voljeni dvorac, a drugu pod nazivom “Wizards Take Flight”, gdje će moći iskusiti osjećaj letenja na metli po nebu Londona.

Ono što je već dostupno jeste aplikacija Harry Potter Fan Club pomoću koje mogu skenirati simbole koji se nalaze pored rekvizita u cijeloj trgovini kako bi otključali više informacija o njima i otkrili tajna pismo.