Startup studio i Grad Bihać pozivaju na takmičenje za biznis ideje

Takmičenje “#startupuj – prijavi svoju biznis ideju” je nova prilika za mlade sa područja Unsko-sanskog kantona koji se žele baviti preduzetništvom, ali nemaju prethodno znanje i iskustvo, a koje organiziraju Startup studio Bihać i Grad Bihać, povodom godišnjice otvaranja Startup studija Bihać.


idea !
Ilustracija: Envato

Takmičenju će prethoditi niz edukacija i radionica sa stručnjakinjama i stručnjacima iz oblasti preduzetništva, kao i inspirativnih druženja sa drugim mladim preduzetnicama i preduzetnicima. Cjelokupan sadržaj takmičenja za učesnice i učesnike je besplatan. Na samom kraju učesnici će svoju ideju predstaviti nezavisnoj komisiji koja će tri najbolje ideje novčano nagraditi.

Advertisements

Takmičenje je otvoreno za sve mlade od 18 do 35 godina sa područja Unsko–sanskog kantona koji imaju biznis ideju, ali nemaju registrovan biznis, a žele naučiti više o važnim temama iz oblasti preduzetništva te praktično unaprijediti svoju ideju i naučiti kako je kvalitetno predstaviti.

Ideju je moguće prijaviti samostalno ili u timu do tri osobe.

Prije samog takmičenja učesnice i učesnici će prisustvovati seriji predavanja i radionica na kojima će na primjeru vlastite ideje više učiti o važnim preduzetničkim temama kao što su razvoj prvog prototipa, kako da napišu biznis plan i odrede svoju marketing strategiju, zatim kako da naprave finansijske projekcije i naposljetku sve što je potrebno da pripreme kvalitetan pitch.

Advertisements

Nakon praktičnog, teorijskog dijela i inspirativnih druženja, učesnici će imati pitch odnosno predstavit će svoje ideje onako kako bi to učinili i pred potencijalnim investitorima, a tri najbolje ideje će biti novčano nagrađene i to sa 800 KM, 500 KM i 300 KM.

Pored novčanih nagrada, ukoliko neka od ideja bude imala ekonomski potencijal, otvorena je prilika za dodatnu podršku Startup studija u vidu partnerskog ulaganja kapitala do 40.000 KM, kao i mentorsku podršku za razvoj biznisa!

Prijave su otvorene do 13. juna 2021. godine (23:59 sati), a svi zainteresirani prijavnu formu mogu pronaći u lonac.pro zajednici na linku.