Tri mlade djevojke iz BiH započele kreiranje vlastitih cekera: ”Postići uspjeh znači sam kreirati svoju šansu!”

Postići uspjeh znači sam kreirati svoju šansu. U vremenu masovne proizvodnje, gubitka individualizacije i mašte, tri mlade djevojke iz Bosne I Hercegovine počele su kreiranje vlastitih cekera i za kratko vrijeme dokazale da se kvalitet i originalnost ipak cijene.


Screenshot 9 2

Kažu da najljepše priče i ideje nastaju slučajno, pa tako i ova naša. Spremale smo se za putovanje u Pariz i bila nam je potrebna torba u koju će moći stati sve stvari koje bi nam bile potrebne kao turistima na jedan dan, prenosi avaz.ba

Advertisements

Da se malo našalimo, sva sreća nismo je našle, pa smo došle na ideju da napravimo same torbe za sebe i za uži krug prijatelja. Na naše iznenađenje, dosta ljudi s kojima smo putovale pitalo nas je gdje smo kupile cekere. Tako smo otvorile stranicu i ponudile naše cekere kao bh. proizvod. Ubrzo smo predstavile naše proizvode, što je, ponovo na naše iznenađenje, dobilo veoma pozitivan feedback – istakla je Enisa Šabanović, jedna od kreatorki.

Ove mlade i uspješne djevojke naglašavaju kako iza kreativnih cekera stoji cijeli jedan tim, print radi „NANO design“, a tvorci ideje su Belma Memić, studentica Arhitektonskog fakulteta Sarajevo, i Enisa Šabanović, učenica Srednje škole primijenjenih umjetnosti.

Advertisements

Cekeri su ručno šiveni, a ne možemo da ne spomenemo djevojku koja je velikim dijelom zaslužna za stvaranje cekera Denisu Imamović. Cekere isporučujemo u mnoge bh. gradove, a javljaju se i kupci iz regiona i inozemstva. U pripremi je i druga kolekcija koja će biti limitirano izdanje i treba izaći u maju. Zainteresirani kupci naš profil mogu pronaći na Instagramu pod imenom „beggsofficial“, kao i na Facebook stranici „Begs“ – pojašnjava Šabanović.

(STUDOMAT.ba)