Tim KidCode pobjednik “Code- Off @ETF Sarajevo’’ takmičenja

U petak, 27. februara 2015. godine, održane su finalne prezentacije i proglašeni pobjednici takmičenja ‘Code Off @ETF Sarajevo’ organizovanog od strane Authority Partners Inc. u suradnji sa Microsoft BH i EESTEC LC Sarajevo. Takmičenje je za cilj imalo poticanje studenata da iskoriste svoje programerske vještine za projekte koji bi bili od koristi njihovoj lokalnoj zajednici.


Code Off at ETF Sarajevo pobjednici

U petak, 27. februara 2015. godine, održane su finalne prezentacije i proglašeni pobjednici takmičenja ‘’Code Off @ETF Sarajevo’’ organizovanog od strane Authority Partners Inc. u suradnji sa Microsoft BH i EESTEC LC Sarajevo. Takmičenje je za cilj imalo poticanje studenata da iskoriste svoje programerske vještine za projekte koji bi bili od koristi njihovoj lokalnoj zajednici.

Timovi su pred žirijem prezentovali projekte na temu ‘’Unaprijedite svoju lokalnu zajednicu’’ nakon čega je pobjednikom proglašen tim i projekat pod nazivom ‘’KidCode’’. KidCode je aplikacija namijenjena najmlađoj populaciji s namjerom da se kroz igru i zabavu upoznaju sa svijetom programiranja.

Drugo mjesto osvojio je tim ‘’Chorsokak’’ koji je radio na razvoju aplikacije za navigaciju za slijepe osobe, dok je treće mjesto pripalo timu ‘’EM’’ koji je radio na aplikaciji za kontrolu karata gradskog prijevoza.

Takmičarima su uručene nagrade, medalje i certifikati za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto na takmičenju.

Finalnim prezentacijama i proglašenju pobjednika prisustvovali su predstavnici Authority Partners Inc. Microsoft BH i EESTEC LC Sarajevo. Authority Partners Inc. u budućnosti planira organizovati Code – Off takmičenja i na drugim fakultetima Elektrotehnike i Informatike u Bosni i Hercegovini.

Authority Partners Inc. je globalna softverska kompanija specijalizirana u razvoju poslovnih informacionih sistema, koja već devet godina uspješno posluje u Sarajevu. Naša misija je stvaranje tehnoloških rješenja koja pomažu našim klijentima da budu agilniji, produktivniji i sveukupno uspješniji. Glavne usluge koje Authority Partners pruža su: Razvoj i arhitektura softvera, Osiguranje kvaliteta, User experience i grafički dizajn, Informacijska sigurnost, itd. Za više informacija posjetite:  www.authoritypartners.com.

(STUDOMAT.ba)