Sveučilište u Splitu oprostilo se od studenata stradalih kod Posušja

"Ispred njih je bila prekrasna mogućnost života, mogućnost rasta, razvoja i napretka. Zato sada tugujemo za mladim životima..."


komemoracija sveuciliste split

Komemoracijom i misom u utorak ispred glavnog ulaza zgrade triju fakulteta na Kampusu, Sveučilište u Splitu oprostilo se od troje studenata umrlih u novogodišnjoj noći u Tribistovu, mjestu u blizini Posušja.

Studenti splitskog Sveučilišta – Marija Pavković, Mirela Rezo i Stipe Romić među osam su mladih osoba koje su se u novogodišnjoj noći ugušile plinom u vikendici u Tribislovu, u blizini Posušja.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kako je priopćilo Sveučilište, rektor Dragan Ljutić izrazio je sućut roditeljima, obiteljima, prijateljima tragično umrlih mladih ljudi koji su došli studirati u Split.

 – Ispred njih je bila prekrasna mogućnost života, mogućnost rasta, razvoja i napretka. Zato sada tugujemo za mladim životima, tugujemo za neostvarenim mogućnostima. Nećemo ih nikada zaboraviti, poručio je rektor Ljutić.

Od svojih kolega oprostio se i Mateo Marušić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, ističući da je tragedija u kojoj stradali njegovi kolege prevelika.

 – Ova prevelika tragedija dočekala nas je u novogodišnjoj noći, naši Marija, Mirela i Stipe, uz ostalih petero mladih, nisu imali prigodu ostvariti svoje odluke, svoje prilike i snove, rekao je Marušić.

Istaknuo je kako stradali kolege ostaju primjer drugima da budu bolje osobe.

 – Bol ima snagu koja nas popravlja, ona nas čini boljima, ona nas osvješćuje da rastemo u dobroti i budemo jedni drugima na radost i blagost, poručio je student Marušić.