Svečano započeo Ljetni Univerzitet u Tuzli

Danas su u okviru Ljetnog Univerziteta u Tuzli održane sportske aktivnosti, a učesnicima poželjena dobrodošlica.


Foto: Unitz.ba

Kako mu i ime govori, Ljetni univerzitet se organizuje u ljeto, u julu mjesecu svake godine, a to je vrijeme kada se na Univerzitetu završi nastava u regularnoj akademskoj godini.

Advertisements

To pruža mogućnost velikom broju studenata da se bez opterećenja nastavnim obavezama (predavanja, ispiti i sl.) posvete ovoj manifestaciji, a takođe i profesorima da oslobođeni redovnih akademskih poslova mogu dio ljetnog odmora posvetiti u volonterskom radu sa studentima.

Foto: untz.ba

Svi zaposlenici, studenti i gosti Ljetnog Univerziteta imat će priliku upoznati se i sa prirodnim i kulturno-povijesnim bogatstvima Tuzle i Tuzlanskog kantona, ali će istovremeno partnerstva sa organizacijama i institucijama iz lokalne zajednice, realizovana u prethodnom razdoblju i u okviru LJUT 2022., biti i prilika za nove suradnje u području, obrazovanja, cjeloživotnog učenja, znanosti, razvojnih projekata s ciljem razvoja Tuzle, Tuzlanskog kantona i  Bosne i Hercegovine.

Advertisements
Foto: untz.ba

Prvi dan su održane sportske aktivnosti. Učesnici su imali priliku da se takmiče u fudbalu, košarci, odbojci na pijesku i stonom tenisu.

Također studentski parlament Univerziteta u Tuzli je organizator LJUT PARTY-a, gdje je za sigurnu zabavu bio zadužen Amel Ćurić.