Studentsko zdravlje: Ova alkoholna pića biste trebali izbjegavati ukoliko želite smršati

Pogledajte koja alkoholna pića biste trebali izbjegavati ukoliko planirate smršati.


cocktails drinks classic alcoholic long drink or mocktail highballs with berries lime herbs
Foto: Envato

Ukoliko želite smršati postoje alkoholna pića koja bi trebali izbjegavati za postizanje najboljih rezultata, a lista uključuje: šećerne koktele, zamrznuta pića koja najčešće možete pronaći na plaži, ali i craft pivo.

Uzevši u obzir činjenicu da je svačiji organizam drugačiji, istovremeno je razumljivo da se i zdravstvene potrebe razlikuju od pojedinca do pojedinca. Za one koji žele smršaviti, njihovi napori za mršavljenje će izgledati drugačije od drugih koji pokušavaju isto.

Na primjer, neki ljudi odlučuju se potpuno odreći alkohola kada pokušavaju smršaviti, dok drugi to mogu zadržati u svom planu.

Ako želite da s vremena na vrijeme uživate u alkoholnom piću na svom putu mršavljenja, postoje korisni savjeti za zdravo piće u umjerenim količinama.

Međutim, ona koja bi svakako trebali izbjegavati su sljedeća:

Šećerni kokteli

summer party friends at beach drinking coctails and having fun
Foto: Envato

Otmjeni miješani napici mogu zvučati dobro, ali često su prepuni kalorija. Long Island ledeni čaj, na primjer, donijet će vam oko 500 kalorija u jednoj čaši, to je više kalorija nego što ćete naći u duplom cheeseburgeru iz McDonald'sa, prenosi Klix.ba.

Zamrznuta pića

close up of daiquiri cocktail on bar counter
Foto: Envato

Dan na sunčanoj plaži poziva vas na daiquiri sa jagodama i piña coladu – ali pripazite ukoliko vam je cilj riješiti se viška kilograma, posebno oko struka.

Craft pivo

refreshing amber craft beer
Foto: Envato

Craft pivo od 300 ml ima oko 170 kalorija (ili više), prema MedlinePlusu. Razlog za ovu razliku u poređenju s komercijalnim pivima je što često imaju dodatne sastojke i ugljikohidrate koji pojačavaju njihov okus.

Osim toga, ova piva obično imaju veći sadržaj alkohola od široko rasprostranjenih piva koje se kupuju u prodavnicama, a više alkohola znači i više kalorija.