Studentski savjeti: Kako prepoznati da parfem nije original?

Prije kupovine dobro provjerite pakiranje i bočicu, a u nastavku pročitajte detalje na koje treba obratiti pažnju.


composition with bottle of female perfume close up
Foto: Envato

Iako je vjerovatnije da ćete naići na lažni parfem dok pretražujete boce kod preprodavača ili možda na štandu na tržnici, većina potrošača nije svjesna da su dobro izrađene krivotvorine također na policama velikih parfumerija. A nakon kupovine lažnog parfema, osim što ćete se osjećati loše, to može biti štetno i za vaše zdravlje.

Međutim, postoji nekoliko znakova koji će vam pomoći da uočite čak i najbolje lažnjake.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Provjerite omot

Originalni parfemi obično imaju celofan koji je prilično gust i besprijekorno presavijen tako da se može čvrsto držati za kutiju. Ako celofan nije dobro zamotan, to je znak krivotvorenog parfema.

Besprijekorni šavovi

Ako je pakiranje kutije parfema zapečaćeno na neprivlačan način (šav je neravan ili ima višak ljepila), tada parfem nije originalan.

Karton

Prava kutija izrađena je od visokokvalitetnog kartona i dizajnirana je za zaštitu boce od oštećenja. Osim toga se unutar kutije nalazi posebna konstrukcija koja drži bocu parfema na mjestu. Karton bi trebao biti bijel, a ne sivkast.

Etikete i natpisi

Pogledaj zlatni krug. Strelica usmjerena udesno uvijek bi trebala biti tamnija od strelice koja pokazuje ulijevo. Kada kupujete parfem, ne ustručavajte se provjeriti web stranicu proizvođača kako biste vidjeli odgovaraju li tamo objavljene informacije onome što je navedeno na pakiranju. Čak je i najmanja nepodudarnost znak krivotvorenja.

Dizajn

Ne zaboravite pažljivo pregledati bočicu parfema prije kupnje jer postoje krivotvorine koje su vrlo slične i izgledu i mirisu nekim vrhunskim dizajnerskim parfemima.

Boja

Poznati brendovi ne koriste mnogo boja u svojim proizvodima, zbog čega je boja autentičnog parfema obično blijeda. Upečatljiva “kemijska” boja tekućine znak je lažnog parfema.

Poklopac

Poklopac bi trebao biti savršeno simetričan, osim ako, naravno, nije drugačije dizajniran u izvornoj kreaciji.

Serijski broj

Serijski bi trebao biti navesti na dnu bočice (ne zalijepljen), a broj na bočici trebao bi odgovarati broju na dnu kutije.

Bočica

Originalni parfem imat će kvalitetnu bočicu s glatkom i finom površinom. Bočica lažnog parfema je malo gruba i nepravilna.

Dakle, od pakiranja do čepova za boce, svaki detalj izvornog parfema je precizno dizajniran. Međutim, ako temeljito pregledate lažni parfem, pronaći ćete mnoge nedostatke.