Studentski recepti: Napravite sami svoj sladoled sa samo tri sastojka

Britanka Johanna Liat Berry podijelila je na Facebooku jednostavan recept za sladoled koji je oduševio mnoge, a za koji su potrebna samo tri sastojka - šlag, kondenzirano mlijeko (imaju ga mnoge naše trgovine) i aroma, a kako piše, nije potrebna ni posebna "oprema".


ICE CREAM 1588296377

Recept je podijelila u Facebook grupi Extreme Couponing and Bargains, gdje je napisala sastojke i količinu koju je ona koristila:

  • vrhnje za šlag (300 ml)
  • zaslađeno kondenzirano mlijeko (400 ml)
  • aroma po izboru

U posudi električnim mikserom ‘izlupajte’ 300 ml vrhnja za šlag i 400 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka. Miješajte dok se smjesa malo ne skruti, a onda dodajte aromu (može i kupovnu), a možete umiješati i komadiće voća, orašaste plodove i razne sirupe s okusom.

– Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu, pa sve prebacite u plastičnu posudu i stavite u zamrzivač najmanje na četiri sata (idealno preko noći) da se sladoled stvrdne, piše ova korisnica.

– Ovo je bio moj prvi pokušaj i ne može biti lakše i brže, napisala je na Facebooku kraj fotografije sladoleda koji su mnogi odmah i sami krenuli raditi.

sladoled