Studentski recepti: Napravite brzi i ukusni souffle omlet za doručak
17.05.2022. / A.H. / STUDOMAT / Komentari (0)
Foto: Envato

Tako ispečen omlet možete napraviti na slano te ga začiniti solju, biberom i drugim začinima ili ipak na slatko te ga začiniti šećerom u prahu, medom ili sličnim sladilom.
Odvajanje žumanjaka od bjelanjaka uobičajen je proces u pripremi biskvita za kolače i torte. Ali jeste li pokušali na taj način napraviti omlet? Umutiti žumanjke i bjelanjke odvojeno prije nego što ih pomiješate u jednu namreškanu smjesu te ih ispečete na tavi, dobit ćete savršeni omlet mekan poput oblaka. Nazivaju ga još i souffle omlet.
Tako ispečen omlet možete napraviti na slano te ga začiniti solju, biberom i drugim začinima ili ipak na slatko te ga začiniti šećerom u prahu, medom ili sličnim sladilom, prenosi Kuharica.
Sastojci:
- 5 bjelanjaka,
- 3 žumanjka,
- 2 kašike maslaca,
- začini po želji.
Priprema:
- Razbijte pet jaja i odvojite bjelanjke od žumanjaka.
- Umutite mikserom bjelanjke u čvrst snijeg u jednoj posudi. U drugoj odvojite samo tri žumanjka (preostale sačuvajte za neki drugi recept) i pjenasto ih izmutite.
- Pažljivo umiješajte žumanjke u snijeg od bjelanjaka.
- Smjesu izlijte na zagrijanu tavu s neprianjajućim dnom i poklopite. Na umjerenoj temperaturi pecite 3 minute.
- Otklopite tavu, podignite špahtlom rubove omleta i ubacite maslac.
- Vratite poklopac i pecite još 3 minute.
POSLJEDNJE NA
STUDOMAT.BA
STUDOMAT.BA