Tako ispečen omlet možete napraviti na slano te ga začiniti solju, biberom i drugim začinima ili ipak na slatko te ga začiniti šećerom u prahu, medom ili sličnim sladilom.

Odvajanje žumanjaka od bjelanjaka uobičajen je proces u pripremi biskvita za kolače i torte. Ali jeste li pokušali na taj način napraviti omlet? Umutiti žumanjke i bjelanjke odvojeno prije nego što ih pomiješate u jednu namreškanu smjesu te ih ispečete na tavi, dobit ćete savršeni omlet mekan poput oblaka. Nazivaju ga još i souffle omlet.

Tako ispečen omlet možete napraviti na slano te ga začiniti solju, biberom i drugim začinima ili ipak na slatko te ga začiniti šećerom u prahu, medom ili sličnim sladilom, prenosi Kuharica.

Sastojci:

  • 5 bjelanjaka,
  • 3 žumanjka,
  • 2 kašike maslaca,
  • začini po želji.

Priprema:

  1. Razbijte pet jaja i odvojite bjelanjke od žumanjaka.
  2. Umutite mikserom bjelanjke u čvrst snijeg u jednoj posudi. U drugoj odvojite samo tri žumanjka (preostale sačuvajte za neki drugi recept) i pjenasto ih izmutite.
  3. Pažljivo umiješajte žumanjke u snijeg od bjelanjaka.
  4. Smjesu izlijte na zagrijanu tavu s neprianjajućim dnom i poklopite. Na umjerenoj temperaturi pecite 3 minute.
  5. Otklopite tavu, podignite špahtlom rubove omleta i ubacite maslac.
  6. Vratite poklopac i pecite još 3 minute.