Studentski recepti: Hrskavi štapići s mozarellom su idealan snack za svakog studenta

Vruć, topljeni mozzarella sir, koji se preljeva preko hrskave kore od hljebnih mrvica, prava je erupcija slasnog okusa kojem ne možemo odoljeti.


Mozzarella sticks with chili sauce
Ilustracija: Envato

Sastojci koji su ti potrebni:

  • Mozzarella, narezana na štapiće,
  • hljebne mrvice,
  • 2 jaja,
  • 2 kašike vode,
  • Pola kašike bijelog luka u prahu,
  • biber,
  • brašno,
  • ulje.

Priprema je veoma jednostavna:

Nareži mozzarellu na jednake štapiće, otprilike debljine prsta. Pripremi sve za pohovanje. U jednoj posudi brašno, u drugoj dva jaja, a u trećoj hljebne mrvice. Hljebnim mrvicama dodaj i bijeli luk u prahu i biber, pa dobro promiješaj, a u jaja dodaj dvije kašike vode i dobro ih izmiješaj viljuškom. Paniraj štapiće tako da ih prvo uvaljaš u brašno, pa u jaja, a zatim u hljebne mrvice, a zatim ih vrati u jaja, pa opet u prezle. Panirane štapiće zatim stavi u zamrzivač na bar šest sati ili ostavi preko noći, prenosi ultra.ba.

Prije pripreme dobro zagrij ulje. Štapići bi se trebali pržiti u dubokom ulju, pa stoga bi u dubljoj tavi ili loncu trebalo biti bar 3 do 4 cm ulja. Štapiće prži oko 2 minute do zlatne boje, a zatim ih izvadi na rešetku ili papirnati ubrus. Posluži ih tople, uz domaću salsu ili drugi umak po želji.

Prijatno!


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!