Studentski recepti: Brzi čokoladni desert koji se napravi u tren

Ovaj desert spreman je za tren i idealan je za studente.


Foto: Envato
Foto: Envato

Naopaki čupavci toliko su jednostavni za pripremu da ih mogu napraviti i totalni amateri. Za brzi kolač od kokosa ne treba vam vaga – tek čaša za jogurt od dva decilitra koja će poslužiti za mokre i suhe sastojke.

Advertisements

Sastojci za kolač od kokosa i čokolade:

  • 1/2 čaše kiselog vrhnja
  • 1/2 čaše jogurta
  • 1 čaša punomasnog mlijeka
  • 1/3 čaše ulja
  • 1 čaša ribanog kokosa (grubo mljeveno brašno)
  • 2 vanilin šećera
  • 1/2 čaše šećera
  • 2 čaše oštrog brašna
  • 1 kašika pšeničnog griza
  • 1 kašičica praška za pecivo

Sastojci za glazuru:

  • 100 grama tamne čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema kolača od kokosa i čokolade:

Šećer pomiješajte u malo mlijeka da se rastopi. Posebno pomiješajte suhe i mokre sastojke pa ih nježno pomiješajte i prebacite u manju posudu za pečenje ili kalup za manje torte koju namastite i pospite brašnom da se tijesto ne lijepi.

Advertisements

Pecite oko 25-30 minuta na 180 °C i čačkalicom provjerite da li je kolač pečen. Ako je čista, bez mrvica tijesta, spreman je za vađenje iz pećnice.

Kada je kolač pečen, izvadite ga i još vrućeg prelijte čokoladnom glazurom. Čokoladnu glazuru napravite tako da kockice čokolade za kuhanje otopite na pari i pomiješate sa uljem.