Studentski poslovi: Četiri načina kako da zaradite novac preko telefona

Postoji mnogo načina da zaradimo novac, a jedan od njih je svakako preko mobitela. Ali kako doći do zarade preko telefona?


woman with smartphone at cafe
Ilustracija: Envato

Upoznati smo sa svim predonostima koje internet ima. Najveća je zarada iz udobnosti vašeg doma. Postoji mnogo načina kako zaraditi novac preko telefona. Većina poslova preko telefona ne zahtjeva mnogo vremena niti posebnih vještina. Budite oprezni prilikom traženja posla.

Nažalost, postoji veliki broj prevara koji će iskoristiti vaše osobne podatke. Ukoliko pronađete stranicu preko koje biste radili putem telefona budite oprezni i dobro istražite iskustva vezana za stranicu.

Svi svakodnevno provodimo slobodno vrijeme na našim telefonima. Zaraditi novac preko telefona je izvrsna opcija gdje slobodno vrijeme možemo pretvoriti u nešto korisno. U nastavku pročitajte koje su najbolje plaftorme preko kojih možete zaraditi novac putem telefona.

Ispunite ankete i zaradite novac

Najjednostavniji posao preko telefona je ispunjavanje raznih anketa. Kada ispunite ankete dobijete novac ili poklon bonove koje možete iskoristit na mnogim stranicama. Ovo će vam donijeti minimalnu zaradu ali je svakako dobar način kako da uštedite i zaradite dodatno novac.

Najpopularnija platforma je Swagbucks. Pitanja koja morate ispuniti su u većini slučajeva dosta jednostavna poput gdje najčešće uzimate odjeću ili gdje ručate. Ispunjavanje anketa postao je najtraženiji posao koji može donijeti pristojnu zaradu za sve koji žele dodatno uštediti.

Pretraživanjem na Google-u možete zaraditi novac preko telefona

Svi koristimo Google i pretražujemo razne stvari. Mnoge aplikacije plaćaju samo da pretražujete Google. Na vrlo jednostavan način možete zaraditi nekoliko centi dnveno. Ovaj posao neće vas učiniti bogatim. No, svakako je dobra solucija za one koji nemaju mnogo vremena a žele dodatnu zaradu. Skoro svi poslovi koje možete obavljati preko telefona donose vrlo malu zaradu. Ukoliko želite više novca istražite više o drugim online poslovima poput freelancinga ili bloginga.

Prodaja odjeće

Ukoliko imate previše odjeće koja je u dobro stanju onda je za vas najbolji izbor prodaja odjeće online. Jedan od najbržih načina da zaradite dodatni novac je prodaja stvari koje više ne koristite. Puno je aplikacija koje omogućuju prodaju svega, od elektronike do odjeće, knjiga, pa čak i neiskorištenih poklon kartica.

Možete više skupiti novca od prodaje nego od popunjavanja anketa. Potražite idealnu aplikaciju preko koje možete prodati vaše stvari. Važno je da cijene budu u skladu sa kvalitetom i stanjem u kakvom je stvar koju prodajete.

Osim odjeće preko telefona možete prodavati fotografije. Za sve ljubitelje slikanja ovo je odličan način za dodatnu zaradu. Mnogi veći brendovi su u potražnji za raznim fotografijama zato postoje platfrome i aplikacije preko kojih možete prodati ne samo fotografije već i druge animacije, videozapise.

Ako uživate u fotografiranju i ne smeta vam uložiti malo vremena i truda na dodavanje ključnih riječi i opisa kako biste privukli pažnju, ovo bi mogla biti dobra opcija za vas. Mnoge aplikacije su poput Instagrama ali za razliku od društvene mreže ove platforme vam plaćaju za fotografije.

Svakako pregledajte popularne fotografije da biste vidjeli kakva se vrsta slika prodaje. Imajte na umu da su većina kupaca tvrtke ili vlasnici malih poduzeća koja pokušavaju pronaći sliku za svoju web stranicu, profil na društvenim mrežama ili blog.

Igranje igrica i zarada

Mnogi svoje slobodno vrijeme provode igrajući online igrice na svom pametnom telefonu. Budimo iskreno i složit ćemo se da nekada izgubimo dosta vremena igrajući igrice. No, postoje aplikacije koje plaćaju igranje igrica.

Možda zvuči kao prevara ali je zaista istina. Naravno ne očekujte vrtoglave cifre koje ćete zaraditi. U svakom slučaju ovo je zanimljiv način preko kojeg možete vrijeme provedeno igrajući igrice unovčiti. Mnoge aplikacije plaćaju putem PayPala ili u vidu poklon kartice.

Koji god izbor bio da zaraditi novac preko telefona budite oprezni i prije nego što se upustite u svijet brze zarade dobro istražite iskustva koja su dostupna na internetu, prenosi yep.ba.