Studentski Parlament Univerziteta u Sarajevu objavio važno saopštenje za studente

Predstavnici SPUS-a su u proteklom periodu vodili sastanke i razgovore sa rukovodstvom Skupštine i zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo.


Studentski Parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) oglasio se na svojoj Facebook stranici važnim obavještenjem za sve studente ovog Univerziteta.

Advertisements

Saopštenje SPUS-a vam prenosimo u cjelosti.

Advertisements

 – Poštovane kolegice i kolege,
S obzirom na veliki broj poruka koji je pristigao na stranice Studentskog parlamenta u posljednjem periodu povodom Dnevnog reda za sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo 28.09., a na koji nisu uvrštene izmjene Zakona o visokom obrazovanju dužni smo obavijestiti sve studente o razvoju situacije.

Predstavnici SPUS-a su u proteklom periodu vodili sastanke i razgovore sa rukovodstvom Skupštine i zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo, gdje smo naglasili potrebu hitne izmjene Zakona o visokom obrazovanju, s ciljem ostvarivanja zahtjeva koje smo uputili.

Po saznanju da na Dnevnom redu sjednice Skupštine najavljene za 28.09 nisu uvrštene izmjene Zakona o visokom obrazovanju, kontaktirali smo rukovodstvo Skupštine i zastupnike, te nam je prenesena informacija da će se u narednim danima razmatrati sazivanje hitne sjednice prije početka akademske godine.

SPUS će zbog navedenih okolnosti uputiti zahtjev Senatu Univerziteta za produženjem upisnog roka.
Sve popratne informacije ćemo objaviti po saznanju.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!