Studentski Parlament Univerziteta u Sarajevu objavio važno saopštenje za studente

Predstavnici SPUS-a su u proteklom periodu vodili sastanke i razgovore sa rukovodstvom Skupštine i zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo.


SPUS

Studentski Parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) oglasio se na svojoj Facebook stranici važnim obavještenjem za sve studente ovog Univerziteta.

Saopštenje SPUS-a vam prenosimo u cjelosti.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Poštovane kolegice i kolege,
S obzirom na veliki broj poruka koji je pristigao na stranice Studentskog parlamenta u posljednjem periodu povodom Dnevnog reda za sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo 28.09., a na koji nisu uvrštene izmjene Zakona o visokom obrazovanju dužni smo obavijestiti sve studente o razvoju situacije.

Predstavnici SPUS-a su u proteklom periodu vodili sastanke i razgovore sa rukovodstvom Skupštine i zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo, gdje smo naglasili potrebu hitne izmjene Zakona o visokom obrazovanju, s ciljem ostvarivanja zahtjeva koje smo uputili.

Po saznanju da na Dnevnom redu sjednice Skupštine najavljene za 28.09 nisu uvrštene izmjene Zakona o visokom obrazovanju, kontaktirali smo rukovodstvo Skupštine i zastupnike, te nam je prenesena informacija da će se u narednim danima razmatrati sazivanje hitne sjednice prije početka akademske godine.

SPUS će zbog navedenih okolnosti uputiti zahtjev Senatu Univerziteta za produženjem upisnog roka.
Sve popratne informacije ćemo objaviti po saznanju.