Studentima u Sarajevu spadaju dijelovi stropa na glavu, kroz prozore im puše, bude se prehlađeni…

"U studentskim domovima studenti spavaju sa prozorima kroz koje puše, bude se sa bolovima, prehlađeni, moraju koristiti zajedničke toalete koje u nekim slučajevima koristi čak 40 ljudi..."


faruk devic 1

Problemi u studentskim domovima u Sarajevu gomilaju se već duže vrijeme, a sad su doživjeli svoju kulminaciju.

Studenti ističu kako su trenutni uvjeti u kojim borave i problemi s kojima su suočeni posljedica višegodišnjeg nemara kantonalnih vlasti prema studentskim domovima.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Studenti se žale na loše stanje: Zavirite u Studentski dom na Bjelavama

 – Kolege koje stanuju u studentskim domovima su jedan od naših prioriteta. To su osobe koje dolaze iz raznih dijelova naše države u želji da stiču znanje na najvećem i najprestižnijem univerzitetu u BiH. Međutim, takve osobe u nemogućnosti da iznajme privatni smještaj, u studentskim domovima doživljavaju da im dijelovi stropa spadaju na glavu, da spavaju sa prozorima koji pušu, da se bude sa bolovima, prehlađeni,  moraju koristiti zajedničke toalete koje u nekim slučajevima koristi čak 40 ljudi. Sve te stvari kad se čuju mi nemamo doživljaj kao da živimo u 2021. godini, rekao je Faruk Dević, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu na gostovanju u emisiji na BIR TV-u.

Više o problemima studenata i eventualnim rješenjima istih poslušajte u videozapisu.