Studentice tvrde da su im u klubovima ubrizgali drogu, imaju skrivene ubode

Više od 20 studentica bilo je ubodeno injekcijom u noćnom izlasku.


studentica droga
Foto: Twitter

Uznemirujući trend zahvatio je noćne klubove u Velikoj Britaniji, a policijskI izvješTAJI govore o tzv. “spikingu”, ali i načinu drogiranja koji je “drugačiji od svega što su do sada vidjeli”.

Naime, poznata je shema ubacivanja droge u piće, ali mlade žene koje su progovorile za medije ili pak na društvenim mrežama tvrde da im je droga ubrizgana injekcijom jer su naknadno otkrile ubode na različitim dijelovima tijela.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Studentice iz Nottinghama, Liverpoola, Cardiffa, Manchestera, Leedsa i Newcastlea vjeruju da su bile meta “spikinga” u noćnim klubovima te su opisale nesvjesticu i gubitak pamćenja.

 – Bila mi je to prva noć na sveučilištu i mislila sam da će biti jako zabavno sa svim mojim prijateljima, a jednostavno je bilo užasno. Nisam se sjećala što se dogodilo te noći, moji prijatelji koji su bili sa mnom su mi ispričali. Nisam mogla govoriti, srušila sam se i počela povraćati u taksiju na putu kući. Padala sam i gubila svijest, ispričala je Sarah.

Studentica druge godine Sarah Buckle rekla je za Sky News kako je strahovala da bi mogla “biti silovana ili ubijena”.

U bolnici je provela 10 sati, ali se ne sjeća ničega do trenutka kada se probudila u 9 ujutro.

 – Probudila sam se i shvatila da mi na ruci nastaje modrica. S vremenom je postajala sve tamnija, a ruka me sve više boljela. Medicinske sestre su mi rekle kako izgleda da sam možda ubodena iglom. Odmah sam pomislila na HIV, hepatitis… Osjećala sam se bolesno, bilo me je strah, ispričala je.

Još jedna djevojka je imala sličnu situaciju. Zara Owen (19) također vjeruje da je ubodena injekcijom u bedro.

 – Ničeg se ne sjećam. Baš sam u šoku, čula sam za ‘spiking’ s pićem, ali ne i ovo. Ako se to dogodilo meni, lako se može dogoditi bilo kome drugome, objavila je na društvenim mrežama.

Načelnica policije Nottinghamshirea Kathryn Craner rekla je da istražuju izvještaje ljudi koji sumnjaju da je u njihova pića ubačena droga, a neke žrtve su rekle da su možda osjetili grebanje, kao da ih je neko fizički udario, prenosi RTL.hr.

Policija u Sjevernoj Irskoj potvrdila je da su policajci pozvani nakon što je jedna tinejdžerka javila da joj je u piće ubačena droga i odvezena je u bolnicu, piše Sky News.

! awareness post, please read !

monday night i went out clubbing, i was in nottingham’s przym and nothing was out of…

Objavljuje Zara OwenČetvrtak, 14. listopada 2021.