Studentice prestavile orginalna dramska teksta

Javno čitanje tekstova održano protekli vikend.


lamija
Foto: Press

Protekli vikend na Maloj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo održalo se Proljetno javno čitanje.

Studentice četvrte godine na Odsjeku za dramaturgiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu predstavile su dva originalna dramska teksta.

Dramski tekstovi nastali su u sklopu nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti i nezavisno. Producentica događaja je Mia Avdagić, studentica četvrte godine na Odsjeku za produkciju i menadžment na Akademiji scenskih umjetnosti, piše klix.ba.

Tekstovi u programu:

Lamija Pandžo: „Kraj igre”

Djevojka koja je godinama nesigurna zbog nametnutih standarda ljepote, pokušava pronaći ženstvenost i zavoljeti sebe. Mogućnost za promjenu pronalazi u ljubavnom iskustvu koje joj u potpunosti mijenja percepciju.

Tekst čitaju i igraju: Ena Husić i Davor Domazet

Ismira Mašić: „Nova godina kad nije bilo sira”

Nakon nedavnog pokušaja samoubistva Sabina okuplja svoje prijatelje na praznično druženje. Ubrzo nakon dolaska Mirze, Sabina shvaća da je riječ samo o predstavi za nju, no pušta ih da odigraju još jedanput svoje prijateljske uloge. Igrajući prijatelje jedni drugima, iako su u privatno lošim odnosima, tenzija postepeno pa naglo raste, a Sabina im konačno govori da nema potrebe da nastavljaju da se lažu.

Tekst čitaju i igraju: Matea Mavrak, Saša Krmpotić, Sara Ristić, Vedad Čano i Ismira Mašić