Student iz Čelinca ušao u historiju fakulteta: Diplomirao sa svim desetkama u indeksu

Dvadesetrogodišnji Bojan Derajić iz sela Branešci kod Čelinca postao je drugi student sa svim desetkama u indeksu, u šest decenija dugoj historiji banjalučkog Elektrotehničkog fakulteta (ETF).


b 210908083
Foto: ETF Banja Luka // Klix.ba

Za četiri godine studija Bojan je u indeks je upisao 38 desetki, a uspjeh je zaključio i desetkom na diplomskom. Njegov uspjeh ima poseban značaj ako se u obzir uzme da se Elektrotehnički fakultet smatra jednim od najtežih, prenosi klix.ba.

Advertisements

Historijski dan!, danas smo više puta mogli čuti. Naš kolega Bojan Derajić je danas krunisao svoje studije odbranivši diplomski rad, čime je zvanično postao tek drugi student u historiji našeg fakulteta sa ostvarenim prosjekom 10, napisali su na Facebook stranic ETF-a.

Potom naveli da nije to ono zbog čega se Bojan izdvaja, dodajući da nikakav broj ne može da opiše njegovo veliko srce, toplinu i istrajnost u svemu što radi, a na šta su ponosne njegove kolege.

Nakon što je završio srednju elektrotehničku školu upisao je Elektrotehnički fakultet u Banjoj Luci. Put od upisa fakulteta do titule jednog od najboljih studenata obilježili su predan rad i trud.