Studentica Tea ručno proizvodi keramičko posuđe: “Vjerovala sam da mogu i nisam odustala!”

Mikrobiologija je njena prva ljubav, a ljubav prema ručnom radu došla je spontano. Svaki njen komad posuđa moguće je personalizirati po želji kupca.


Tea / Foto: Dnevnik.ba
Tea / Foto: Dnevnik.ba

Tea je umjetnička duša; nježna, mila i puna vjere u bolju budućnost. Ima 22 godine i na četvrtoj je godini mikrobiologije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu.

Advertisements

Za Dnevnik.ba navodi kako je mikrobiologija njezina prva ljubav, te da je, još kao djevojčica, maštala da će raditi u laboratoriju. A ljubav prema ručnom radu došla je spontano.

Tea sama proizvodi keramičko posuđe s atraktivnim printovima, a svaki njen komad moguće je personalizirati po želji kupca. Brend postoji već neko vrijeme, a Tea je, ovih dana, na svojim nalozima na društvenim mrežama objavila prvu kolekciju keramičkog posuđa i šalica.

 – U početku sam radila s univerzalnim tanjirićima, dok si nisam uštjedjela novac za keramičku peć, a sada, nakon mnogo truda i rada – prva kolekcija je tu, dodaje.

Tea je, prije prve kolekcije, radila s glinamolom, a za jedan tanjirić joj je trebalo sedam dana. Svoje malene umjetnine slala je u cijelu BiH, a nemali dio otputovao je ka velegradima Europe, pa čak i preko oceana.

Advertisements

Svi žele imati svoj Trebaštanjur tanjirić! Mnogi brendovi poželjeli su tanjirić sa svojim logom, a Tea ističe kako su personalizirani tanjirići postali veliki hit, kad je odabir rođendanskog poklona u pitanju.

Keramičke šoljice novi su proizvod, a u dnu šoljica krije se i inspirativna poruka, kao ohrabrenje na početku radnog dana.

Porukom s Teine šalice već su rečene vječne ljubavi i otkrivene najradosnije vijest, a Tea je, kroz svoju kreativnost, pronašla put do domova svih onih koji su tu snagu ljubavi – i prepoznali.