Studentica jela dok je polagala ispit: Komad sendviča pao na tastaturu i izlogovao je iz testa

Sigurno imate nekog prijatelja koji je stalno gladan, a posebno onda kada je pod stresom. Možda ste ta osoba upravo vi.


sendvic studentica

Osim što nije higijenski, jedenje iznad tastature računara nosi sa sobom i druge rizike. Jedan od njih je – loš rezultat na ispitu…

Samantha Lee, studentica na Sveučilištu Georgia, podijelila je više nego zanimljivo iskustvo online polaganja ispita. Naime, ova dvadesetogodišnjakinja za BuzzFeed News ispričala je kako je od profesora dobila još jednu priliku polagati ispit iz ekonomije, nakon što joj je mesna okruglica skoro osigurala pad ispita.

Ćufta ju “izlogovala” iz ispita

Lee je polagala ispit online, a kao pomoć nije koristila skripte već sendvič. Iako su ponekad laptop i hrana u ruci praktična kombinacija, za vrijeme ispita se ona ne preporučuje, što je ova studentica nažalost naučila na teži način. Iz sendviča joj je ispala mesna okruglica (ćuftica), pala na tastaturu i to na tipku koja je Lee “izlogovala” iz ispita.

Kako je za BuzzFeed News rekla, prvo je počela paničiti zbog sendviča i straha da je laptop uništen, a tek nakon toga shvatila je da se više ne nalazi u ispitu. Rezultati ispita su stigli i bili su poprilično loši i nezadovoljavajući. Naime, do trenutka kad se sendvič “umiješao” u priču, uspjela je riješiti samo 39% testa stoga je odlučila poslati e-mail profesoru i objasniti mu situaciju u nadi da će joj dozvoliti da ponovo pristupi ispitu.

Rijetko ko bi tolerisao izgovor “mesne okruglice”

cufta pad ispit

Na njeno iznenađenje, profesor je odgovorio i to empatično.

 – Samantha, ovo je sigurno nov i neobičan izgovor za nizak rezultat! Ali baš iz tog razloga čini se malo vjerovatnim da ste to izmislili. Produžio sam vam rok za test do ponoći, napisao je u svom odgovoru.

Njezin je profesor zatim šaljivo dodao:

 – Preporučio bih vam da riješite test prije ili poslije večere.

Lee je bila presretna profesorovim odgovorom i taj dan je ponovo polagala ispit. Bez sendviča u ruci, stigli su ipak bolji rezultati.

Nakon što je njen post na Twitteru o incident sa sendvičem i profesorovom reakcijom postao viralan, mnogi su u komentarima istakli da treba biti zahvalna na tako “cool” profesoru, jer mnogi drugi ne bi tolerisali izgovor “mesne okruglice”.