Studenti u šoku: Dočekalo ih ljubazno i nasmijano osoblje studentske službe

Jučer se na šalteru studentske službe Pravnog fakulteta dogodila nesvakidašnja situacija. Studente je dočekalo nasmijano i ljubazno osoblje, što je kod svih prisutnih studenata izazvalo nevjericu i čuđenje.


studentska osmijeh
Foto: Ilustracija

– Jučer sam otišao na fakultet kako bih provjerio da li mi je gotov indeks koji sam predao prije više od mjesec dana. Na moje veliko iznenađenje indeks je bio gotov, ali još veće iznenađenje izazvali su ljubaznost i nasmijana lica kod osoblja studentske službe, kazao je za naš portal student Emir.

Prema riječima prisutnih, neki studenti su zatražili i medicinsku pomoć. Kontaktirali smo Zavod za hitnu medicinsku pomoć iz kojeg nam je saopšteno da se nekoliko studenata javilo i zatražilo medicinsku pomoć. Prema njihovim riječima studenti su u stanju šoka, te su zbrinuti i zadržani na posmatranju.

Studenti su kazali kako prije odlaska na šalter studentske službe obavljaju pripreme koje nekada znaju trajati i po nekoliko dana.

– Još od prve godine studija prije odlaska na šalter studentske službe konzumirala sam tablete za smirenje, kazala je Maja.

Maja je dodala kako je na trećoj godini studija pohađala i časove meditacije kako bi što bolje podnijela stresne posjete studentskoj službi.

– Zahvaljujući osoblju studentske službe počeo sam trenirati boks kako bi se riješio stresa i došao sam na korak do naslova državnog prvaka. Međutim, ukoliko osoblje studentske službe i dalje bude nasmijano i ljubazno kao jučer bojim se da će to negativno utjecati na moju karijeru, kazao je Alen.

Studenti su dodali i da je šalter studentske službe godinama predstavljao mjesto na kojem bi i Mahatma Gandhi izgubio živce, te da jučerašnja ljubaznost osoblja predstavlja veliki šok za njih.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera.

(STUDOMAT.ba)