Studenti savjetuju: Zašto upisati Elekrotehnički fakultet u Sarajevu?

Zašto su se Amina i Kenan odlučili za ETF?


amina kenan
Foto: Facebook

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu predstavlja najstariju i najveću visokoškolsku ustanovu u Bosni i Hercegovini koja školuje kadrove iz različitih oblasti elektrotehnike i računarstva.

Advertisements

Upoznajte Aminu i Kenana, studente koji studiraju ETF, a koji su ujedno HUB članovi.

Amina je studentica prve godine prvog ciklusa studija na odsjeku za Automatiku. Odmah po dolasku je briljirala na ispitima položivši sve u roku. Možda je izgledalo kao lagano i besprijekorno, ali iza Amine su noći i dani provedeni nad knjigom, kao i sati mahanja rukama praveći koordinatne ose u prostoru da bi lakše shvatila gradivo.

Advertisements

 – Nisam imala problema da se odlučim na koji ću fakultet ići, htjela sam nešto što će iz mene izvući maksimum, rekla je Amina i vratila se nazad za radni sto u Hubu.

Kenan je student druge godine drugog ciklusa studija na Odsjeku za računarstvo i informatiku. Svojim radovima, besprijekornim učenjem i davanjem instrukcija iz mnogo predmeta on je jedan od najuzornijih i najperspektivnijih HUB članova. Također je i član studentske asocijacije ETF-a “Steleks”.

 – The risk I took was calculated, but man, I am bad at math, u šaljivom tonu je rekao kada smo ga pitali za fakultet i nastavio da radi na svojim projektima, napisano je na Hub Homework Facebook stranici.