Studenti pokazali svoje viđenje uređenja Kampusa UNSA

Izložba "Sarajevo earns natural shared environment" otvorena je na Arhitektonskom fakultetu, u okviru Dana arhitekture, a predstavljeno je 28 radova studenata prve i druge godine arhitekture univerziteta iz Sarajeva i italijanske Ferrare.


maxresdefault

Radovi se odnose na uređenje kampusa sarajevskog univerziteta, a studenti su pokazali koje rješenje je, po njihovom mišljenju, najbolje. Član Organizacionog tima Dana arhitekture Irfan Salihagić Feni je kazao da se radi samo o prijedlozima te da radovi neće biti realizirani, prenosi klix.ba.

Nadamo se da će nekome biti zanimljivo te da će i implementirati te radove, rekao je Salihagić.

Naglasio je da je tema uređenje kampusa u Sarajevu aktuelna nekoliko godina, da je zanimljiva stranim i domaćim studentima.

Vanredni profesor Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu Adnan Pašić kaže da je ovo druga godina da studenti iz Ferrare dolaze u Sarajevu, sa svojim profesorima.

Studenti i njihovi profesori daju interesantne prijedloge. Svaka arhitektonska škola ima svoju osobenost, tako Arhitektonski fakultet iz Ferrare daje pažnju uređenju zgrada u sklopu pejzažnog uređenja, naveo je Pašić.

Kazao je da će studentski radovi poslužiti u analizama budućeg uređenja kampusa u Sarajevu.

Dani arhitekture predstavljaju jedan od najvećih događaja u oblasti arhitekture u Bosni i Hercegovini.

Koncipirani su kao godišnji, višednevni festival koji uključuje različita predavanja internacionalnih i lokalnih arhitekata, izložbe, diskusije, projekcije filmova i slična dešavanja vezana za za teme arhitekture, dizajna, urbanizma i prostornog planiranja.

Ovogodišnji Dani arhitekture zvanično će biti otvoreni večeras, a trajat će do 9. juna.

(STUDOMAT.ba)