Studenti organizuju popularnu igru: U Zagrebu imate priliku uživo odigrati ‘Squid game’

Takmičenje je organizovano u četiri igre, nakon svake slijedi nagrada. Što se mrtvih tiče, najavljuju samo one koji će pasti žrtvama alkohola.


6c36a shutterstock By DANIEL CONSTANTE
Foto: Shutterstock

Ako se pak ne družite s prijateljima ili niste zaokupljeni fakultetskim obavezama, onda zasigurno gledate Netflix. Rijetko ko nije čuo ili pogledao najgledaniju seriju na svijetu, barem po pitanju Netflixovih brojki, južnokorejsku “Squid Game”.

Igre lignjuna organizuje student prava

Planetarna instant popularnost ovom serijom dovela je do toga da su se širom svijeta ubrzo počele organizirati blaže i zabavnije inačice ovih igara pa su se tako odigrale u Abu Dhabiju i južnoj Koreji, a najaveljene su i u Venezueli. No, i mi konja za trku imamo! Ovog se petka održava “balkanska verzija Squid Game”, pod nazivom “Igre Lignjuna”.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Svima poznata korejska igra ‘Squid Game’ dobila je i svoju balkansku verziju ‘Igre Lignjuna’. No bez brige! Igra za tebe također završava kada si mrtav… mrtav pijan, piše u pozivnici na događanje objavljenoj na društvenim mrežama.

Da ovo nije samo običan tematski događaj pokazuje i ambiciozni plan da svi sudionici odigraju četiri “splavarske igre lignjuna”. Ekipa portala Moj Faks razgovarala je s organizatorom događanja, Vitom Klemenčićem, studentom zagrebačkog Pravnog fakulteta, koji je otkrio šta su sve osmislili te što posjetitelji mogu očekivati.

Kako kaže, on i prijatelji iz zabave organiziruju evente po gradu Zagrebu, a dosad su realizovali nekoliko vrlo uspješnih projekta.

Samo da bude drugačije od drugih

Prvo je sve krenulo s drugim partijem koji smo dobili u Urbanu. Tražili smo neko ime koje će biti smiješno, samo da bude drugačije od drugih. Stoga, svoje smo evente isprva nazvali ‘Lignje petkom’. To je ubrzo postalo super stvar jer se vijest o ovom događaju brzo proširila. Ekipa je zbilja zadovoljna, imali smo masovni odaziv, pojašnjava simpatični student za MojFaks.

Kako je vrijeme prolazilo, sad smo već na osmom partiju, što je ovaj petak. U međuvremenu je izašla Neflixova Squid Game serija i mislili smo kako je bila odlična fora da smo mi izbacili ‘Lignje petkom’ i prije izlaska serije. I sada, dosjetili smo se balkanske verzije, ‘Igre Lignjuna’ koja nam je bila jako smiješna, pa smo krenuli u realizaciju ovog događaja, kaže Vito.

Svaka igra je referenca na neku cajku

Svaka ideja za događanje dolazi nakon brainstormanja četvorice koji razmišljaju o tome što je za njih, ali i za druge, dobra zabava.

Mi nikada nismo imali zapravo neku pravu, official organizaciju da izbacujemo ove evente, nego je to više bilo sve prirodno, kaže.

U principu su nam dolazili prijatelji, nas je četvero u toj organizaciji koji radimo promociju svojih evenata po društvenim mrežama, na Facebooku i Instagramu. Sjeli smo jedan dan i smislili ‘Igru lignjuna’ da ne budemo kao i svi drugi jer se sad može pronaći mnogo događaja s ovakvom temom, rekao je on.

Ali, nama to nije bilo dovoljno. Inače, svaka igra koja će biti u petak, usputno je i referenca na folk glazbu, cajke, pa splav… Svaka je igra referenca na neku cajku!, kaže kroz smijeh.

Kako se sudjeluje u “Igrama lignjuna”?

Pobliže nam je pojasnio koncept svake od četiri osmišljene igre.

Ideja je bila da napravimo neku igru da svima bude fora i igrati i gledati, a da uz to svi nešto osvoje. Mislili smo kroz noć organizovati te tri igre, dok je četvrta zapravo da te fotograf slika, a mi ćemo birati najluđu sliku večeri. Za ove prve tri igre ideja je numerisati stolove i onda nasumce izvlačiti broj stolova kako dolaze igre. Svaki sto potom bira svog predstavnika za određenu igru, bilo u eksanju rakija ili ‘kamen-škare-papir’, to jest u našoj verziji ‘lignje-rakija-splav’. Znači, predstavnik jedne ekipa mora na primjer najbrže eksati rakiju. Čiji predstavnik pobjedi, oni dobivaju nagradu. Ili na primjer, druga igra je alkotest. Znači ko napuše najviše, osvaja nagradu, pojašnjava igre za MojFaks.

Vito naglašava kako neće biti prave lignje u igri te da još uvijek nisu odlučili koje će biti nagrade.

Može biti ili ulaznica za naredne događaje možda boca i sto, nismo sigurni još. Vidjet ćemo, ali svakako će nagrade biti simbolične, govori.

Ne planiraju odustati od organizacije evenata po gradu, čak i kad “odrastu”

Iako nemaju planove ulaziti u ovu industriju da im organizacija evenata bude primarni izvor prihoda, Vito kaže kako ne planiraju u potpunosti odustati od ovoga.

Sva četvorica smo još na fakultetu i svi imamo neke veće ambicije od samog organiziranja partija, iako nam je i to svojevrsna zabava. Shvatili smo također, ako se potrudimo, tu se može i dobro zaraditi, pa zašto ne. Ako je nama dobro, drugima je dobro i još se ka tome konačno nešto događa za vrijeme korone. Ideja je raditi ovakve partije sve dok vremenski to možemo. S vremenom, i mi ćemo završiti fakultete, odrasti i zaposliti se, i vjerujemo da nećemo imati toliko vremena koliko imamo sada. Ali, nije nam plan u potpunosti odustati od ovoga. Želja nam je odraditi koji događaj tu i tamo, koliko stignemo, kaže za planove za budućnost.