Studenti nisu i ne smiju biti izvor prihoda Univerzitetu u Tuzli

"Pozivamo premijera Halilagića da na narednoj sjednici Vlade TK ukine ovu naplatu i na taj način pokaže solidarnost prema studentima..."


Forum mladih KO SDPBiH Tuzla komentirao je uplatu semestra i trenutnu situaciju na fakultetima u Tuzli. Njihovo saopćenje najviše se odnosi na izdvajanje sredstava za elektronske prijave ispita o čemu studenti nisu ranije bili upoznati.

Advertisements

Studenti ogorčeni: Prijava ispita na Univerzitetu u Tuzli koštat će 7,50 KM?

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

Advertisements

 – Ovih dana svjedočimo još jednom paradoksu sa kojim se naši studenti/ce suočavaju na Univerzitetu u Tuzli. Iako modernizacija treba da služi da se brže i jeftine završavaju usluge ipak kod nas na Tuzlanskom kantonu to nije slučaj.

Pompezno najavljivan sistem online prijave ispita(ISSS) na Tuzlanskom univerzitetu konačno je ugledao svjetlost dana. Naravno kako to samo znaju eksperti premijera Halilagića, niko nije obavijestio studente Univerziteta u Tuzli da će sistem sistem za prijavu ispita upravo biti na teret naših studenata.Naime od akademske 2022/23 prilikom uplate semestra studenti su primorani da, uprkos sve težoj ekonomskoj situaciji, izdvajaju dodatnih 7,50 KM za sistem online prijave ispita (ISSS).

Uzeći u obzir vrijeme u kojem živimo, i gdje svjedočimo svakodnevnim poskupljenjima i sve većim udarima po džepove građana, Vlada TK na čelu sa mladim Halilagićem uvodi i namete studentima. Pozivamo premijera Halilagića da na narednoj sjednici Vlade TK ukine ovu naplatu i na taj način pokaže solidarnost prema studentima/ca. Modernizacija da, dodatni nameti ne, saopćili su.