Premijer TK: Vlada će ukinuti naknade studentima za elektronsku prijavu ispita

"Pozivamo Upravni odbor Univerziteta da ukine naknadu od 7,50 KM studentima za elektronsku prijavu ispita!"


Foto: Facebook

Vlada TK će dati saglasnost na ukidanje naknade studentima za elektronsku prijavu ispita. Ovu informaciju potvrdio je premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić. 

Advertisements

Studenti nisu i ne smiju biti izvor prihoda Univerzitetu u Tuzli

 – Te odluke moraju doći od organa koji su ih prvobitno i donijeli, dakle Upravnog odbora Univerziteta. Naše opredjeljenje je poštovati autonomiju Univerziteta u Tuzli i njegovih organa, u tom kontekstu i odluka koje donose.

Upravni odbor Univerziteta je imenovan od strane prethodnog saziva Vlade. Čine ga članovi i kadrovi političkih subjekata koji danas saopćenjima i navodnom brigom o studentima kritikuju i prozivaju aktuelnu Vladu i Premijera.

Advertisements

Ovaj Upravni odbor, njegov sastav, je i najbolji pokazatelj našeg stava da se ova Vlada neće isključivo baviti kadroviranjem, niti je opredjeljenja da za 10 ili 15 dana smijeni sve kadrove kako je to ranije prakticirano.

Ali isto tako nećemo dozvoliti da se zaustavljaju i zakoče pozitivni procesi ili da se “poturaju” i donose odluke štetne za građane ili određene grupe njih, u ovom slučaju studente.

Uvođenje elektronskih prijava ispita za studente Univerziteta u Tuzli je jedna od 18 mjera koju smo obećali realizirati, koju smo realizovali, te stoga opravdano možemo sumnjati da je ovakvo postupanje namjerna devalvacija i opstrukcija. To nećemo dopustiti! DA SUMIRAMO: Pozivamo Upravni odbor Univerziteta da ukine naknadu od 7,50 KM studentima za elektronsku prijavu ispita!, napisano je na Facebook stranici premijera TK.