Studente iznenadio ispitni rok u januaru

Studente širom zemlje iznenadio je ispitni rok koji je nenadano pao baš u dane prazničnog odmora, javljaju domaći mediji.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Prema saznanjima do kojih je došao portal “Njuz”, veliki broj studenata nespremno je dočekao ispite koji su se iznenada pojavili u januaru, što je izazvalo lavinu kritika, prije svega njihovih roditelja.

Advertisements

– Ništa nije upućivalo na to da će se u sred januara pojaviti ispitni rok. Kada sam to saznao, probao sam da se spremim, ali nažalost, već je bilo kasno, ispiti su prekrili mene i moje kolege. Nismo imali dovoljno dobre mehanizme spremanja niti opremu da raščistimo sa tim ispitima koji su pali baš sada u januaru kada ih niko od nas nije očekivao, izjavio je za “Njuz” jedan razočarani student Pravnog fakulteta i dodao kako ne očekuje da će očistiti godinu u roku.

Prema njegovim riečima, studentima najviše smeta kritika ljudi koji se čak i ne bave ispitima.

– Meni i mojim kolegama najviše smeta to što nas roditelji kritikuju iz toplih fotelja u svojim kućama, umjesto da nam pomognu sa više ručkova, sarmi i ruskih salata, zaključio je ovaj student prava i obećao da će prohodnost na ispitima u sljedećem roku biti veća.

Advertisements

Studenti su obećali da će za sljedeći rok, koji pada u junu, biti spremniji i da ih ispiti tada neće iznenaditi. Ipak, oni su se i ogradili riječima da će prvo spremati ispite prvog prioriteta, a da će se ispitima drugog i trećeg prioriteta posvetiti u nekom narednom periodu.

Napomena: Tekst satiričnog karaktera preuzet i prilagođen sa portala Njuz.net.

(Miroslav Vujović i Boris Milošević, Njuz.net)