Imena debatanata koji su osvojili besplatno učešće na Zimskom debatnom kampu

Nakon nekoliko mjeseci online takmičenja i debatiranja o različitim temama putem Debatologije, objavljujemo spisak online debatanata koji su svojim znanjem, umijećem, ali prije svega argumentima obezbijedili sebi besplatno učešće u Zimskom debatnom kampu.


Besplatno učešće na Zimskom debatnom kampu koji će biti održan u periodu 10. – 14.01.2016. u hotelu Bistrica na Jahorini osvojili su Teodora Vuković iz Brčkog, Aleksandar Matić iz Banje Luke i Adnan Jašarević iz Tešnja.

Advertisements

Ovi mladi ljudi su pokazali da argumentirani razgovor i uvažavanje neistomišljenika može postati obrazac komuniciranja u online svijetu. Pobjednicima čestitamo, a sve ostale pozivamo da nam se pridruže na Debatologiji.

Promocija kulture komunikacije na internetu

Advertisements

Centar za kulturu dijaloga i STUDOMAT.ba su protekle dvije godine zajedno provodili misiju promocije kulture komunikacije na internetu i stvarali tako novi model komunikacije među studentima i mladim ljudima.

Svakog ponedjeljka Debatologija je predstavljala tri zanimljive teze za debatovanje, koje se biraju na osnovu najpopularnijih medijskih tekstova i informacija iz prethodne sedmice. Prije objavljivanja novih teza, bira se najbolji debatant za prethodnu sedmicu, a debatant sa najviše pobjeda postaje i najbolji debatant za određeni mjesec. Centar za kulturu dijaloga je najbolje online debatante nagrađivao priznatim i vrlo značajnim certifikate, te simboličnim nagradama i mjesečnim džeparcima.

(STUDOMAT.ba)