Student kojeg je udario Porsche na Drveniji: “Još uvijek idem na fizikalne vježbe…”

Toga dana, on je završio sa predavanjima na fakultetu, nakon čega ga je automobil udario, a vozač je nakon događaja pobjegao.


873x400 1
Foto: Avaz

Student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, Vekas Jovanović, kojeg je Poršeom udario vozač Albin Travnjak iz Zenice, za portal “Avaza” kazao je da se sada osjeća dobro.

Malo sam bolje, ali imam bolove na promjenu vremena. Kičma me boli. Još uvijek idem na fizikalne vježbe, rekao je Jovanović.

Dodao je da ga je policija kontaktirala vezano za događaj koji se dogodio, ali da još uvijek čeka informacije.

Jučer je policija zvala, a sada čekamo šta ćemo. Vidjet ćemo kako će se to odvijati, rekao je on.

Bez posljedica

Ističe da ne ide na fakultet te da čeka ispite te dodaje da je imao potres mozga.

Duže vremena sam provodio u krevetu spavajući tokom dana. Moja porodica se bila prepala, ali im je drago što sam preživio i što nije ništa ozbiljno, rekao je Vekas Jovanović.

Vozač pobjegao

Podsjećamo, nesreća se desila u blizini Fakulteta političkih nauka, a Porsche koji je udario pješaka pronađen je na tranzitu u ulici Pod Beglukom.

Toga dana, on je završio sa predavanjima na fakultetu, nakon čega ga je automobil udario, a vozač je nakon događaja pobjegao.

Sumnja se da su u automobilu bile dvije osobe za kojima se i dalje traga. Policija je putem baze pronašla vlasnika, ali on tvrdi da nije vozio automobil.