Strašno! Ovako izgledaju sobe na Harvardu!

Sobe na prestižnom univerzitetu izgledaju užasno, ali izgleda samo za brucoše.


Foto: Screenshot TikTok
Foto: Screenshot TikTok

Uređenje interijera studentskih soba oduvijek je težak poduhvat: ne samo da ionako premalen prostor mora ostati funkcionalan, već svaki student mora dati i malo “života” sterilnim, bijelim zidovima.

I dok je Harvard jedna od najcijenjenijih visokoškolskih ustanova na svijetu koja cijeni najbolje rezultate i znanje studenata, prema ovom videu dalo bi se zaključiti da im nije u jednakoj mjeri stalo do studentskog smještaja, barem u paviljonu za brucoše, prenosi Mojfaks.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Potrgana ladica, prozor se ne otvara…

Student je na TikToku snimio video jedne od soba sa Harvarda Na snimku pokazuje prvo prozor, iako s lijepim pogledom na dvorište, ali je u drvenom okviru i ne može se otvoriti. Potom, okreće kameru na cijevi koje prolaze cijelom dužinom stropa, a potom na stol s potrganom ladicom. Studenti u ovim sobama imaju ormare, čija se vrata ne mogu do kraja zatvoriti. Naredno, student pokazuje plijesan i vlagu koje su se nakupile duž prozora ne samo u kupatilu, već i u sobi u kojoj spava.

 – Pa za što plaćaš školarinu?, pitali su zabrinuti komentatori na njegov video.

 – Mislio bih da su malo bolji prema vama s obzirom na to da plaćate 50 hiljada dolara na godinu, kazao je razočarani korisnik.

 – Zamisli ući u dugove zbog ovoga, kaže šokirana korisnica.

 – Ja imam bolji smještaj, a u državnom sam smještaju, hvali se neko.

“Više plijesni nego sveukupno studenata”

 – Oduvijek govorim da želim živjeti na kampusu, ali sada mislim da to nikad ne bih mogla, kaže jedna studentica.

 – Tu je više plijesni nego sveukupno studenata, samo su neki od 700-tinjak komentara na video isječak koji je sakupio više od 200 hiljada “lajkova”.

Srećom, javila se i jedna komentatorica koja je napomenula da sobe za starije godine izgledaju bolje, stoga, očito su pljesnive sobe za “izgradnju karaktera za brucoše”, odgovorio je netko.