Stranice uz koje ćete kvalitetnije provesti vrijeme na internetu

Provodimo previše vremena na internetu i gubimo vrijeme pregledavanjem društvenih mreža i gledanjem serija. Često to radimo iz čiste dosade ne znajući što bismo sami sa sobom. Kako bi se to što rijeđe događalo, potrebno je postepeno mijenjati navike.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

To ne znači nužno da bismo trebali manje vremena provoditi surfajući, već da bismo svoje vrijeme provedeno online trebali kvalitetnije utrošiti.

Za početak je potrebno osvijestiti koliko vremena “trošimo” na internetu te koliko tog istog vremena možemo provesti gledajući sadržaje među kojima se sigurno može pronaći mnogo toga što nas zapravo zanima. Donosimo vam popis zanimljivih stranica uz koje možete naučiti nešto novo i tako produktivnije provesti vrijeme na internetu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

  • Instructables – kroz zabavne video uratke naučite kako napraviti sve – od ispaljivača teniskih loptica do tvrđave u vašem dvorištu. Možete napraviti i vlastite kreacije te ih podijeliti sa svijetom. Kad ste već tu, posjetite i eHow, stranicu za razne DIY projekte.
  • Investopedia – naučite sve što morate znati o svijetu investiranja, tržišta i osobnih financija. U današnje vam vrijeme ne bi škodilo upoznati se s tržištima kapitala i trgovanjem na burzama, a vjerojatno bi vam dobro došao i malo veći džeparac.
  • Khan Academy – ne samo da ćete učiti o raznim predmetima kroz vrlo korisne videe, nego ćete imati priliku vježbati i pratiti svoje statistike o učenju. Osim što uvijek možete naučiti nešto novo, Khan Academy nudi sjajan način da steknete više znanja u predmetima s kojima ste se već susreli, ali ih (vjerojatno) niste najpozornije pratili. Često prekasno shvatimo da smo trebali biti ozbiljniji oko učenja jer nam danas upravo takva znanja trebaju. Khan Academy i slične stranice nude besplatane “popravne” tečajeve!
  • Lifehacker – na ovom blogu naći ćete brojne savjete i trikove za razne životne situacije. Vrijedi pogledati!

Vjerujemo da ćete, bez obzira što ste jedinstvena pahulja, na navedenim stranicama pronaći i nešto za sebe. Čak i ako se nećete odmah baciti na alternativne metode učenja, znat ćete gdje možete steći vještine koje će vam jednom sigurno zatrebati.

(Kampus.hr)