Stipendije za IT stručnjake

Bez obzira na situaciju koja se trenutno odvija u našoj zemlji i regionu potražnja za mladim talentovanim i ambicioznim ljudima je sve veća.


univerzitet metropolitan beograd

Bez obzira na situaciju koja se trenutno odvija u našoj zemlji i regionu potražnja za mladim talentovanim i ambicioznim ljudima je sve veća. Kako je era popularnosti i neophodnosti za IT stručnjacima trenutno aktuelna, prilike i mogućnosti za one koji su se već iskazali u svojim poduhvatima postoje. Iako smo se navikli na prilike koje vladaju i sve gledamo preko naše ograde tu svijetlu budućnost, preskačemo mogućnosti koje nam se otvaraju bliže nego što smo obratili pažnju.

Tako je na Univerzitetu Metropolitan u Srbiji otvoren konkurs za stipendiranje koji garantuje posao nakon diplomiranja. Neobična selekcija kadrova za naše prostore kompanije “A+Crowd” koja stipendira kako bi školovala kadar koji joj je neophodan za poslovanje u budućnosti. Primarna djelatnost kanadske kompanije “A+Crowd” jeste softversko inženjerstvo, pa je potražnja za inženjerima iz ove oblasti doprinijela saradnji sa Univerzitetetom Metropolitan. Saradnja se ogleda u paketu podrške koji podrazumijeva plaćeno školovanje, mjesečna novčana stipendija i zagarantovano zaposlenje nakon četvorogodišnjih studija. Tokom studija, studenti uz pomoć ovog paketa se upoznaju između ostalog sa poslovanjem ove kompanije, dok se kroz praktičan rad pripremaju za samostalno izvršavanje poslovnih zadataka u istoj. Prvi termin testiranja završen je tokom jula mjeseca, a toku su pripreme za drugi koji je planiran sredinom septembra.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Prema modelu zapadnih univerziteta ova saradnja se oslikava u tome da studenti studiraju kako bi se zaposlili a ne samo diplomirali, izjavio je za medije vlasnik kompanije “A+Crowd” Avram Adižes, dok je rektor Univerziteta Metropolitan prof. dr Dragan Domazet napomenuo da je saradnja formirana kao potreba da se poveže obrazovanje i industrija u smislu osposobljavanja kadrova radi zadovoljenja potreba kompanija što će dovesti u budućnosti do smanjenja stope nezaposlenosti. Početkom saradnje između kompanije “A+Crowd” i Univerziteta Metropolitan dovoljno je jasno da je moguće ostvariti ovaj cilj.

Ostale informacije možete pronaći na stranici Univerziteta Metropolitan.

(mladi.info)