Stipendije za Europski Forum Alpbach 2013

Europski Forum Alpbach 2013 održat će se u austrijskom selu Alpbach pod temom "Iskustva i vrijednosti", a svoje učešće na Forumu već su potvrdili ugledni predavači, diplomate, profesori i umjetnici.


igas logo

Europski Forum Alpbach 2013 održat će se u austrijskom selu Alpbach pod temom “Iskustva i vrijednosti”, a svoje učešće na Forumu već su potvrdili ugledni predavači, diplomate, profesori i umjetnici.

Advertisements

evropski forum albachKao i prethodnih godina, Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu, u saradnji sa partnerima, dodjeljuje 3 (tri) stipendije za studente iz BiH.

Za stipendiju koju pokriva Ambasada Republike Austrije u BiH mogu aplicirati studenti sa područja cijele Bosne i Hercegovine, dok za dvije stipendije koje je obezbijedio Studentski Parlament UNSA mogu aplicirati studenti Univerziteta u Sarajevu uz uslov da su platili članarinu za Studentski Parlament.

Uslov za apliciranje na oba tipa stipendije jeste da aplikant ranije nije bio dobitnik stipendija Evropskog foruma Alpbach i/ili Inicijativne grupe Alpbach Sarajevo.

Dokumenti koji trebaju biti dostavljeni na e-mail adresu info@igas.ba:

  • Biografija aplikanta na engleskom jeziku, ne duža od dvije A4 stranice
  • Motivaciono pismo dužine jedne A4 stranice na engleskom jeziku, kojim objašnjavate razloge za apliciranje, uz osvrt na sadržaj Evropskog foruma Alpbach 2013
  • Dokaz (skeniran) o trenutnom obrazovnom stepenu (potvrda o upisanoj godini ili kopija diplome)
  • Drugi dokazi akademskog uspjeha – po želji (skenirani).

Komisija za dodjelu stipendija se sastoji od članova Inicijativne grupe Alpbach Sarajevo. Stipendija pokriva troškove učešća i smještaja sa doručkom. Troškovi prijevoza nisu pokriveni stipendijom.

Krajnji rok za prijavu je četvrtak 6.6.2013. godine. Prijavu je potrebno poslati isključivo elektronski, na adresu info@igas.ba.

Advertisements

Dobitnici stipendija će o rezultatima biti obaviješteni do petka 14.6.2013. putem e-maila.

Napomena: nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

Evropean Forum Alpbach (EFA) je jedna od najuglednijih evropskih interdisciplinarnih konferencija koja okuplja Nobelovce, profesore, eksperte, političare, kao i mlade ljude kroz program stipendiranja studenata. Održava se svakog avgusta u idiličnom tirolskom selu Alpbach u Austriji, još od davne 1945. godine.

Formalna struktura EFA obuhvata tri velike cjeline: Seminar Week (sedmicu intenzivnih kurseva/seminara sa najaktuelnijim temama), Ljetnu školu evropskih integracija, te višednevne simpozijume iz raznih oblasti (ekonomija, zdravstvo, tehnologija itd.). Iako je program podijeljen na simpozijume i ljetne škole, Forum podržava prijave za cijeli događaj.

Detaljan program Seminar week 2013 dostupan je na zvaničnoj web stranici organizatora www.alpbach.org.

Za više informacija o Inicijativnoj grupi Alpbach u Sarajevu i o Evropskom forumu Alpbach posjetite www.igas.ba, te Facebook stranicu www.facebook.com/IG.Alpbach.Sarajevo.

(STUDOMAT.ba)