“Stipendije za budućnost!”: Četvrta generacija stipendista m:tel-a

Kompanija m:tel objavila je konkurs za dodjelu stipendija istaknutim studentima prvog ciklusa studija.


Foto: m:tel

Kompanija m:tel objavila je konkurs za dodjelu stipendija istaknutim studentima prvog ciklusa studija.

Advertisements

Konkurs za izbor novih m:stipendista objavljen je 1. novembra 2013. godine, i ostaje otvoren do kraja mjeseca, a na njega mogu da apliciraju studenti završne godine i apsolventi prvog ciklusa studija elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Sarajevu, kao i Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, Fakulteta strojarstva i računarstva u Mostaru, te Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru.

Društvu najboljih studenata u BiH iz prethodne tri generacije, ove godine će se pridružiti novih 25 redovnih studenata koji imaju prosjek ocjena iznad 8, te koji nisu obnovili nijednu godinu studija tokom studiranja. Prilikom izbora m:stipendista u obzir će se uzimati i njihovo učestvovanje u naučnim takmičenjima, projektima, konferencijama, kao i osvojene nagrade u oblastima koje nisu predmet studija, kao što su umjetnost, sport i kultura. Takođe, angažman u humanitarnim akcijama, odnosno nekim društveno odgovornim projektima, volontiranje, imaće uticaj na konačnu listu najboljih studenata.

m:tel, pored mjesečne stipendije u iznosu od 300 KM do kraja prvog ciklusa studija, svojim stipendistima obezbjeđuje i stručnu praksu u kompaniji u trajanju od mjesec dana, kao i stručno lice koje će imati ulogu mentora studentu u toku obavljanja prakse.

Advertisements

Naša je želja da mladim ljudima koji su svojim talentom, znanjem, ali i trudom zaslužili da se nađu u društvu najboljih, otvorimo nove puteve prema budućnosti i pomognemo im da što lakše dođu do postavljenog cilja, saopšteno je iz m:tel-a.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja Konkursa, odnosno do 30.11.2013. godine.

Sve informacije o konkursu “Stipendije za budućnost” možete pronaći ovdje.

(mtel.ba)