Stipendije SPKD „Prosvjeta“ Sarajevo za školsku 2019/2020. godinu

SPKD „Prosvjeta“ Sarajevo objavilo je konkurs za dodjeljuje stipendija učenicima i studentima, a konkurs ostaje otvoren do 14. septembra.


Pravo učešća na konkursu imaju redovni učenici osnovnih i srednjih škola sa prosjekom ocjena 3,5 i više i redovni studenti prvog i drugog ciklusa studija na jednoj od javnih visokoškolskih ustanova, sa prebivalištem na području kantona Sarajevo, sa prosjekom ocjena 7,5 i više, a koji nisu korisnici stipendija ili drugog oblika novčane naknade koja ima obilježje stipendije od nekog drugog pravnog ili fizičkog lica, prenose stipendije.ba.

Advertisements

Stipendije se dodjeljuju za ak. 2019/20. godinu i isplaćivaće se za 10 (deset) mjeseci trajanja šk./ak. godine, a iznos stipendije za učenike osnovne škole je 80 KM mjesečno, za učenike srednje škole je 100 KM mjesečno i za studente je 120 KM mjesečno.

Advertisements

Prijave na konkurs sa dokumentacijom mogu se dostaviti na adresu: SPKD „Prosvjeta“ Sarajevo, Sime Milutinovića Sarajlije 1, 71000 Sarajevo Ili lično u prostorijama Društva, svakim radnim danom od 10 do 15 časova.

(STUDOMAT.ba)