Neobična metoda profesora: Meksički studenti rade ispite s kutijama na glavi

Roditelji studenata obrazovne ustanove Cobat 1 u meksičkom gradu Tamaulipasu pobjesnjeli su kada su saznali da je jedan od profesora njihovoj djeci stavio kutije na glave tokom ispita kako ne bi prepisivali.


09.09.2019. 09:45

Kazali su kako je ovo ponižavanje studenata i kršenje njihovih ljudskih prava. Pozvali su sve nivoe vlasti da reaguju, a žalili su se direktoru škole, ministarstvima te Državnoj komisiji za ljudska prava, prenosi klix.ba.

Roditelji su u svojoj žalbi kazali kako su njihova djeca izložena fizičkom, psihičkom i emocionalnom nasiju.

Tražimo od federalne i državne vlasti i institucija da odmah otpuste Luisa Juáreza Texisa, profesora i direktora kampusa i osiguraju prava studentima. Nadam se da se neće olako prijeći preko ovog tipa nasilja i poniženja, kazali su roditelji.

Ipak, veliki broj građana podržao je ovaj potez profesora putem društvenih mreža kazavši kako je ovo odlična ideja da spriječe studente da prepisuju. Među njima su i roditelji pojedinih studenata koji su kazali kako je u današnje vrijeme rijetkost da profesori vode računa o kvaliteti obrazovanja i da im je zaista stalo da nauče studente.

Neki od građana su čak uputili molbu vlastima da se postavljanje kutija studentima na glave za vrijeme ispita uvede u praksu.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.