Stipendija za Master studije u Parmi

Predstavljamo Vam Collegio Europeo di Parma i njihov program stipendija za Master studije iz oblasti zakonodavstva, ekonomije i politika Evropske unije i procesa evropskih integracija.


Evropski koledž u Parmi je dealna prilika za one koji žele da upišu Master studije već ove školske godine (2017/2018), jer upis i predavanja kreću od 1. novembra 2017. Takođe, kao student ovog koledža imaćete priliku da vidite kako evropske institucije funkcionišu iznutra, jer se organizuju posjete Briselu i predavanja od strane evropskih zvaničnika. Ukoliko je karijera u Briselu Vaš cilj, Evropski koledž je pravo mjesto odakle treba da počnete jer se njihov karijerni centar bavi upravo aplikacijama za prakse i poslove u evropskim institucijama.

Advertisements

Evropski koledž u Parmi (Fondazione Collegio Europeo di Parma), predstavlja idealno mjesto ako želite da se jednog dana zaposlite u Briselu, jer je jedan od najvažnijih trening centara za buduće evropske administrativce. U ponudi su napredni akademski kursevi (master nivo) za mlade diplomce osnovnih studija u oblasti zakonodavstva, ekonomije i politika Evropske unije i procesa evropskih integracija. Studije su podijeljene u dva dijela: u prvom dijelu imate priliku da pratite predavanja i polažete ispite, a u drugom dijelu pišete master tezu. Možete izabrati jedan od 3 partnerska univerziteta Evropskog koledža gde ćete braniti master tezu i to: Università degli Studi Suor Orsola Benincasa iz Napulja, Università degli Studi di Parma iz Parme ili Università LUISS Guido Carli iz Rima.

Dobijate dvije diplome: Diplomu naprednih studija iz oblasti Evropske unije i Master diplomu jednog od 3 partnerska univerziteta u zavisnosti od Vašeg izbora.

Evropski koledž u Parmi nudi program visokih evropskih studija u trajanju od godinu dana koji se sastoji od osam ključnih oblasti: historija, politika i institucije EU, pravna politika EU, ekonomska i monetarna politika EU, unutrašnja politika EU, spoljna politika i odnosi EU, ekologija, zdravlje i zaštita EU, i slobodno tržište EU. Jedna od glavnih prednosti Evropskog koledža u Parmi je da se predavanja odvijaju na engleskom, francuskom i italijanskom jeziku, ali prije toga je Koledž obezbijedio neophodne kurseve sva tri jezika, pa istovremeno predstavlja sjajnu priliku da naučite novi jezik ili obnovite svoje postojeće znanje.

Advertisements

Cijena jednogodišnjih master studija je 5.000 EUR. Međutim, državljani Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore mogu aplicirati za stipendiju koja podrazumijeva umanjenje školarine, te cijena studija onda iznosi 2.000 EUR. Dobitnicima ove stipendije Evropski koledž umanjuje iznos školarine na 3.000 eura. Kandidati za ovu stipendiju moraju posjedovati minimum B1 nivo znanja engleskog jezika i poznavanje na A1 nivou italijanskog ili francuskog jezika, a postoji i kriterijum finansija gdje je granica 30.000 EUR bruto prihoda za 2016. godinu.

Rok za apliciranje na studije do 20. septembra 2017.

(Via Academica)