Stari studenti dobili rok od dvije godine da skupe pare za diplomu

Studenti koji su fakultet upisali po starom programu uskoro bi mogli da riješe svoj status pošto im je dat rok od dvije godine da skupe novac potreban za kupovinu diplome.


– Problem vječitih studenata opterećuje rad fakulteta, a predloženo rješenje zadovoljava obje strane. Fakulteti će moći da nastave svoj rad po jedinstvenom programu, studenti da konačno dođu do toliko željene diplome, a država dobija stručne kadrove sposobne da odgovore izazovima modernog doba, kažu u ministarstvu i dodaju: dvije godine su, po našem mišljenju, optimalan rok. Većina ovih studenata odavno zarađuje, pa sigurno mogu da ostave nešto novca sa strane i uštede dovoljno za kupovinu odgovarajuće diplome. Ovo je definitivno poslednji rok poslije koga će kupovina diploma biti omogućena samo onima koji studiraju po novom programu, jasni su u ministarstvu.

Advertisements

Studenti kažu da su zadovoljni odlukom ministra i najavljuju da će iskoristiti pruženu priliku.

– Zahvalan sam ministru jer je pokazao razumijevanje za naš problem. Dvije godine nisu mnogo, ali uz dobar plan i dosta truda sigurno se može skupiti dovoljno novca, rekao nam je ovaj ambiciozni četrdesetogodišnjak i najavio da će početi da štedi već od sljedećeg ponedeljka.

Advertisements

Napomena: Tekst satiričnog karaktera preuzet i prilagođen sa portala Njuz.net.

(STUDOMAT.ba)