Šta kafa koju pijete govori o vama

Vaš izbor kafe može više da kaže o vama nego što ste mislili. Naime, istraživanja su otkrila da postoje značajne razlike između ljudi koji uglavnom piju toplu kafu i onih koji uglavnom piju hladnu kafu.


coffee 1616780959

Prvo što je primjećeno je da čak 40% onih koji preferiraju hladnu kafu pripada tzv. generaciji Z (svi oni koji su rođeni od 1996. do 2012). Isti procenat ljubitelja hladne kafe najviše uživa kada je sunčano vrijeme, a 37% njih prati naučno-fantastične serije.

Čak 94% onih koji radije piju toplu kafu ima više od 56 godina. Njihov omiljeni filmski i televizijski žanr su komedije, a 40% ljubitelja tople kafe kažu za sebe da su ekstroverti.

I jedni i drugi smatraju da je pandemija korona virusa značajno poremetila njihove planove. Oni koji više vole toplu kafu, međutim, lakše su podnosili djelimičnu ili potpunu zabranu kretanja, što ima logike budući da su u prosjeku stariji u odnosu na ljubitelje hladne kafe. Takođe je otkriveno da su oni prije pandemije putovali u prosjeku dva puta godišnje, dok su ljubitelji hladne kafe putovali u prosjeku tri puta godišnje, piše citymagazine.

Iz istraživanja smo saznali i da su osobe koje preferiraju toplu kafu aktivnije na Facebooku, dok su oni koji uglavnom naručuju hladnu kafu češće na Instagramu.